4 în 1

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

16 dec.

cop 113 decembrie 2014, sâmbătă după amiază, librăria Semn de Carte a găzduit un cvadruplu eveniment: vernisajul expoziției fotografice cu lucrări aparținând membrilor Cineclubului Studențesc de pe lângă Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, proiecție de film pe 16 mm “CEASORNICARUL”,  lansarea unui nou volum papercraft “CASE TRADIȚIONALE DIN BANAT” semnat Remus Rîjniță și mini recital Laurențiu Radu- chitară,  Alexandra Pitulan- voce.

Evenimentul a debutat cu prezentarea susținută de Andrei Bălbărau- coordonatorul Cineclubului Studențesc- a expoziției de fotografii alb-negru, realizate în sistem clasic, unde trebuie să știi: reglare de diafragmă și  timp de expunere, developarea filmului forografic în laborator și realizarea soluțiilor chimice până la apariția imaginii,în camera obscură, în revelator- o întreagă știință.

Remus Rîjniță- realizatorul papercraft-ului CASE TRADIŢIONALE DIN BANAT a lansat cel de-al treilea volum-Casă tradițională din Gărâna, Caraș-Severin, sec. XIX. Cu un numar de 67 de piese, cu 5 planșe și grad de dificultate 4, papercraft-ul  nr. 3 se alătură celorlalte două numere: primul Casă tradițională din Borlova și, cel de- al doilea, Casă tradițională din Sasca Română, jud.Caraș-Severin.

„Ceasornicarul” – scurt metrajul Cineclubului Studențesc Reșița pe peliculă de 16mm a fost realizat de către o echipă internațională, cu o distribuție, de asemenea, internațională: Naomi Simeon – Franța, Enrique Freaza – Germania, Clara Dulgheru – Italia, Marie Vanwing – Belgia și echipa Cineclubului Studențesc din Reșița: Claudiu Cojocariu – operator imagine, Dariana Babicin – asistentă platou, fotografi – Anca Piperea, Andrei Bodea și Alex Palade, regie şi montaj – Andrei Bălbărău. Prezentarea “Ceasornicar”- ului s-a constituit într-o premieră:  filmul este primul scurt metraj al reșițenilor editat direct pe peliculă fiind terminat sâmbătă dimineața, după o noapte de lucru în echipă.  Materialul a fost realizat, în prima fază, timp de 2 zile la Timișoara, în cadrul festivalului Analog Mania. Ulterior, câteva scene au fost refilmate la Reșița.

După-amiaza între prieteni, cu tineri frumoși și talentați, s-a terminat seara tarziu, cu  microrecitalul care i-a avut ca protagoniști pe Alexandra Pitulan-voce și Laurenţiu Radu-chitară acustică. Printre piesele ascultate:  Laura Stoica –Mai frumoasă, Delia – Pe aripi de vânt,  Direcția 5 –Și ce dacă.

Ne-au mai cântat, frumos,  tinerii liceeni Adrian Diaconescu-pian și Marius Chivu-chitară.

Eveniment organizat de Casa de Cultură Studențească Reșița, Asociația Cogito și Societatea pentru Cultură Metarsis- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte, cu sprijinul Casei Corpului Didactic și al Universitatii Efrimie Murgu– Reșița.

AndreiRemusLaurentiu, AlexandraMarius, AdrianStudenti

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...