Arhiva | Conținut VIDEO

A.G. WEINBERGER

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

30 iul.

copSedus de blues.

“Odată ce descoperi că poţi, atunci trebuie să poţi. Şi nu e uşor. Trebuie să mergi drept. Trebuie să ţii o evidenţă a lucrurilor cu care eşti binecuvântat şi trebuie să depui un efort susţinut să nu te laşi sedus de blues.“  Al Jarreau

Regal de blues joi 28 iulie 2016 la Resita. MARELE (și la propriu, și la figurat) A.G. WEINBERGER ne-a cucerit iremediabil. GRINGO DE ROMANIA ne-a purtat, cu farmecul său incontestabil, între blues și jazz, pe străzi americane și europene, aici și dincolo, din secolul trecut până mai ieri, cu Neil Young și George Harisson, cu Slim Harpo și Stevie Nicks, cu Hoagy Carmichael, Little Red Rooste, Willie Dixon și Robert Jhonson, cu Bob Marley și cei 4 Beatles, cu artisti adevărați într-un deliciu acustic combinat cu cu povești cu tâlc. (mai mult…)

Timp și Contratimp în identitatea Banatului de Munte

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

14 iun.

Ia si braul 2016_070Cămăși populare și brâu banațean la Reșița

Mulțime eterogenă, cămăși populare și brâu bănățean într-o explozie de culoare, muzică și entuziasm vineri după amiază, 10 iunie 2016, în Centrul Civic al municipiului Reșița. Bărbați, femei și copii, tineri și bătrâni, profesoniști și amatori de joc popular sau simpli curioși, români, germani, maghiari, sârbi și alte naționalitați, au purtat, mândri, ii și și-au dat mâinile înlănțuindu-se în brâul bănățean, mărturisind astfel, apartenența lor la una dintre cele mai complexe și frumoase culturi europene- cea română. (mai mult…)

Prieteni ai munţilor

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

8 feb.

cop 12-2014Marţi 3 februarie 2015, cuîncepere de la ora 18 la librăria “Semn de Carte” din Reşiţa, “drumeţii” reşiţeni, prieteni ai munţilor, s-au întâlnit pentru a redeschide,  deja tradiţionalele, seri de prezentări  foto video.

Într-o ambianţă destinsă, prietenească,  încălzită de ţuica fiartă şi afinata de Gărâna, pe care numai la librăria  Semn de Carte o poţi găsi, col.(r) Popoviciu Gheorghe a dat starul acestor   activităţi prezentând  mai multe realizări video  din drumeţiile anului  2014 dintre care amintim: (mai mult…)

Dr. Larry L. Watts la Reșița

Postat de în Conținut AUDIO, Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 2 Comentarii

2 apr.

“Românii sunt un popor fără istorie, destinați să piară în furtuna revoluției mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevoluției și vor rămâne astfel pâna la extirparea sau pierderea caracterului lor național, la fel cum propia lor existență, în general, reprezintă prin ea însăși un protest contra unei mărețe revoluții istorice. Dispariția lor de pe fața pământului va fi un pas înainte.” (Karl Marx si Friedrich Engels, OPERE COMPLETE, vol. 8, pag. 229)

Afirmațiile îi aparțin, de fapt, lui Fr. Engels (Neue Rheinische Zeitung, ian.1848) si, după cum se vede, românii n-au pierit ca nație, din contră, prezența lor pe Pământ a fost un pas înainte (The World without Romania). Suntem aici și peste tot, nici mai răi ca alte nații, poate nici mai buni dar, cu certitudine, inventivi și creativi, plini de DOR. (mai mult…)

Pagina 1 din 2812345...1020...Ultima »