Primavară fericită să avem!

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

13 mart.

copLibrăria „Semn de carte“ din Reșița a găzduit recent, un eveniment- dovadă că talentul, indiferent de vârstă, înnobilează și face oamenii frumoși.

Prima parte-  vernisajul expoziției de pictură “Anotimpuri” a artistului plastic amator, autodidact, Nik Potoceanu din Bocșa.

Născut la Timişoara în 1953, stabilit la Bocşa, lucrează la CMB ca  desenator tehnic, și este pasionat de desen încă din copilărie. Elev al prof. Petru Kneipp din Bocsa, nu alege o carieră de artist, pânza şi pensula rămânând doar la stadiul de hobby.

Urmăreşte cu seriozitate emisiuni de televiziune pe teme de artă, în special cele care-l prezintă pe pictorul american Bob Ross şi continuă să realizeze peisaje şi multe  d’apres-uri după diverse ilustrate.

Despre Nik Potoceanu și tablourile sale au vorbit:  Gabriela Șerban- manager al Bibliotecii „Tata Oancea“ din Bocşa, instituţie parteneră în organizarea evenimentului, pictorul Viorel Coţoiu –Bocşa și artistul plastic Gustav Hlinka- preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Reșița și instructor Cercul de Pictură- Deutches Kunst al Forumului Democrat al Germanilor Caraș-Severin, pictor naiv.

Lucrarile semnate Nik Potoceanu vor ramane, pentru 3 saptamani, în galeria librăriei Semn de Carte.

Partea a doua a serii de miercuri așezată sub genericul “Culorile primaverii”- a adus explozia de entuziasm și talent a doua tinere adolescente pasionate de muzică, reunite sub numele de HAPPY GIRLS.  Flavia Staicu (13 ani) – chitară electrică, voce și Carina Meluț- tobe ne-au încântat cu  cover-uri dupa Oasis, The Cranberries, Bob Dylan, Phoenix, adaugând  rock-ul celorlalte genuri muzicale ascultate, în timp, între prieteni, la librăria Semn de Carte.

O voce frumoasă, o chitară electrică studiată și bine stăpânită în ciuda fragilității – Flavia Staicu- elevă în anul III la Școala de Arte Ioan Românu și determinarea Carinei Meluț- absolventă a secției de percuție din aceeeași prestigioasă instituție, care, la doar 10 ani a stapânit drum kit-ul, jucându-se spctaculos cu tobele, tom-tom-ul , fuscinelul şi cinelele. Doua Happy girls  într-adevăr fericite, care aduc, celor care le ascultă, bucurie.

Prieteni, culori, început de primăvară  cu bucurie și emoția celor trei protagoniști, atât de diferiți ca gen și vârstă dar dăruiți și fericiți, împărțind cu noi bucuria talentelor lor. Pentru că “Persoanele care s-au născut cu un talent și sunt menite să-l folosească, își vor găsi adevărata fericire atunci când îl folosesc” (Johann Wolfgang von Goethe). Și oamenii fericiți sunt oameni frumoși care radiază bucurie.

Primăvară colorată, fericită, să avem!

1 2 3 4 5 6 7 9810

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...