Arhiva | Fără categorie

KIRCHWEIH Wolfsberg / Gărâna, Banatul Montan

Postat de în Fără categorie » 0 Comentarii

6 oct.

“Nu aspira să fii binefăcătorul întregii omeniri, ci mulţumeşte-te să faci bine persoanelor în mijlocul cărora trăieşti.” Sf. Tereza de AvilaSfințită în octombrie 1870 de către episcopul Alexander Bonnaz, Biserica Romano-Catolică de la Gărâna / Wolfsberg, micuţa localitate din Banatul Montan a fost așezată sub hramul Sfintei Tereza de Avila (1515-1582) – Maestră de Rugăciune, Reformatoarea Ordinului Carmelitan, Doctor al Bisericii. Inima comunității germane din micuța așezare de la poalele munților Semenic, Biserica este în sărbătoare la mijloc de octombrie de 141 de ani.KIRCHWEIH sâmbătă, 9 octombrie 2021, după următorul program:

(mai mult…)

Concert vocal simfonic aniversar REȘIȚA 250

Postat de în Fără categorie » 0 Comentarii

1 oct.

FISP VIII, 29 sept.- 24 oct. 2021

Miercuri, 29 septembrie 2021, Biserica Romano-Catolică Maria Zăpezii a găzduit, începând cu ora 18:00,  Concertul vocal- simfonic dedicat Reșiței, la 250 de istorie industrială.

Aprinse la 3 iulie 1771, cele două furnale Josephus și Franciskus au amprentat adânc dezvoltarea orașului de pe Bârzava, Reșița devenind etalon al industriei românești într-o continuă dezvoltare până în 1989 când intră într-un nemeritat declin.

(mai mult…)

KIRCHWEIH – Hramul bisericii

Postat de în Fără categorie » 1 Comentariu

30 sept.

Franzdorf- Văliug

Duminică, 3 octombrie 2021, în localitatea cărăşană Văliug / Franzdorf, va avea loc Sărbatoarea Bisericii Romano-Catolice, KIRCHWEIH/ HRAM. Ridicată în anul 1861 în stil neo-romanic cu influenţe neo-gotice de către coloniştii Imperiului trimişi aici pentru apărarea graniţelor de est, Biserica din micuţa localitate aşezată la poalele munţilor Semenic este patronată de  Sf. Francisc de Assisi, ocrotitorul întregii comunităţi.

 Programul cuprinde:

Ora 14:30  Biserica Romano-Catolică Sf. Francisc de Assisi

  • Program susţinut de Fanfara BERGWERKSKAPELLE, Steierdorf- Anina

Ora 15:00  Biserica Romano-Catolică Sf. Francisc de Assisi

  • Sfânta Liturghie cu prilejul celui de-al 160-lea hram al Bisericii Romano-Catolice Sf. Francisc de Assisi oficiată de pr. Veniamin PĂLIE, parohul Bisericii Romano-Catolice Maria Zăpezii din Reșița

Ora 16:15  Piațeta din fața Primăriei

  • Ceremonia de ridicare a pomului de Kirchweih
  • Reprezentație de dansuri populare germane cu formația Enzian/ Gențiana din Reșița a Forumului Democratic al Germanilor din Banatul Montan.

Vă invităm la Kirchweih-ul de la Văliug, la sărbatoarea Sf. Francisc de Assisi (1181 sau 1182 -3 octombrie 1226), în anul în care comemorăm 840 de ani de la nașterea Sa.

Evenimenul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Văliug

 Parteneri: Parohia Romano-Catolică Maria Zăpezii Reşiţa, Biserica Romano-Catolică Francisc de Asissi Văliug, Forumul Democratic al Germanilor din Banatul Montan şi Societatea pentru Cultură METARSIS- activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană.

ADDENDA

Postat de în Fără categorie » 0 Comentarii

29 sept.

Cu sau fară corona, mai ales în pandemie, în noi arde un foc. Nestins de 250 de ani! Vom fi și azi, împreună, umăr lângă umăr, în trecut, în prezent și pentru viitor. Autoritățile statul român impun restricții ca măsură sanitară contra răspândirii coronavirusului limitând accesul liber al oamenilor în Biserica Catolică Maria Zăpezii la Concertul vocal simfonic dedicat Reșiței, la 250 de ani de istorie industrială. Regretăm profund creșterea ratei de infectare și ne adaptăm condițiilor întru buna desfășurare a FISP VIII. Concertul din această seară se va desfășura cu ocuparea Bisericii 50% din capacitate. Intrarea se va face, în ordinea sosirii, pe bază de: certificat verde, dovada medicală de trecere prin boală, test anticovid. Organizatorii roagă participanții să poarte mască și să foloseaască dezinfectantele puse la dispoziție. Intrare liberă. Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!  

Pagina 1 din 1312345...10...Ultima »