Regatul Şcolii 7, Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde

Postat de în Despre evenimente derulate » 2 Comentarii

Regatul Şcolii 7, Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde

1 feb.

O nouă aduţie a piesei “Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde”-  scenariul, redacţia şi producţia Sanda Socoliuc, a avut loc astăzi, 1 februarie 2012, la librăria Semn de Carte în cadrul proiectului derulat de Metarsis-activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană, Radio Romania Reşiţa şi Societatea Româna de Radiodifuziune prin compartimentul Teatrul Naţional Radiofonic pentru Copii.
A fost rândul micuţilor cavaleri şi a delicatelor domnişe de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.7 din Reşiţa, mai exact din clasa a III-a A – însoţitoare prof. înv. primar Doina Cărăcălean şi învăţător itinerant Mariana Jurcovici şi de cei din clasa a IV-a A – clasa prof. înv. primar Georgeta Gaita, să asculte piesa de teatru şi să deseneze. Ce-a ieşit ? Joc de culori, imaginaţie şi creativitate cât cuprinde…. A fost şi o premieră pentru librărie! Micuţa pianistă Beatrice Ponoran din clasa a III-a A, eleva prof Lucia Ghilea, a cântat la pianina din ceăinarie – fiind prima solistă cu microrecital- chiar dacă a fost alcătuit doar dintr-o singură piesă, (am aflat că este şi o cititoare împătimită- bravo!) iar elevii- isteţi şi talentaţi- ne-au cântat şi recitat – în cor- poezii de Eminescu şi Coşbuc. Bucuros, ARIcel ISTEŢ, mascota librăriei Semn de Carte i-a răsplătit pe micuţii elevi cu bomboane.
Şi pentru că tot suntem în anul Caragiale iar desenele au fost multe şi  minunate dar nu s-au putut alegege decat 6, vom spune, ca nenea Iancu  în Triunful talentului “Un tânar nu trebuie să dispere de la întâia încercare… mai sunt încă…”. Aşadar, stimabililor, ia de votaţi cel mai bun desen!

Săptămânal, pe pagina de internet a librăriei reşiţene Semn de Carte  www.semndecarte.metarsis.ro puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate şi pusă în imagini de către micuţii ascultători, ierarhizând lucrarile, menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la articolul ce conţine desenele. La sfârsitul proiectului primii cinci clasaţi vor fi premiaţi.


2 comentarii la “Regatul Şcolii 7, Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde”

  1. Andree@ 09. feb., 2012 at 17:52 #

    toti au iesit super…si doamna..:D
    ..aa si mersi Ada M..eu sunt fata cu flanel roz

  2. BadBoy 02. feb., 2012 at 14:00 #

    Ala cu bluza gri e foarte frumos

Lasă un comentariu...