Regele Arthur între teatru, desen şi muzică

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Regele Arthur între teatru, desen şi muzică

9 feb.

Ieri, 8 februarie 2012, la librăria Semn de Carte, a continuat proiectul iniţiat de Societatea pentru Cultură Metarsis în parteneriat cu Radio România Reşiţa şi Radiodifuziunea Româna prin departamentul Teatrul Naţional Radiofonic pentru Copii cu o nouă audiţie a părţii întâi a piesei “Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde”, scenariul Sandei Socoliuc după cunoscutele legende britane. Două grupe de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Reşiţa,  prima formată din elevi ai clasei a IV-a A –învăţător doamna Florica Fetescu iar cea de-a doua- elevii clasei a IV-a B- învăţător doamna Mariana Brebenariu au dat viaţă, în desene pline de culoare, personajelor din legendă şi au primit cu aplauze doi invitaţi speciali: graficianul şi designerul Adriana Jurma, fiica omului de cultură Gheorghe Jurma, prezentă la Reşiţa cu o expoziţie de grafică publicitară şi de carte dedicată tatălui la aniversarea a 67 de ani, şi tânarul pianist reşiţean Cătălin Iacob, student al Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. După ce am ascultat teatru, am desenat, am avut parte şi de surprize: am ascultat o piesă de Ceaikovski interpretată de micuţa pianistă din clasa a IV-a Raluca Andreea Ivancu şi o compozitie proprie a colegului ei de clasă Patrick Paulescu, iar Cătălin Iacob a făcut dovada  talentului său. Tânara profesor de arte vizuale Adriana Jurma a apreciat desenele realizate subliniind că astăzi, în ceainăria librăriei Semn de Carte, s-a făcut legatura între arte: teatru, desen şi muzică, îndemnând copiii să se exprime cât mai mult posibil, prin desen, şi explicând cum o pot face într-un mod cât mai plăcut.

Mai că-mi vin în minte vorbele lui Nenea Iancu (tot suntem în anul Caragiale): „Frumosul este singurul atribut al lumii, tot aşa nemarginit ca şi dânsa“.  Am zis !

Bucuros peste măsură de talentul, imaginaţia şi creativitatea copiilor prezenti, ARIcel ISTET- mascota librăriei, le-a oferit bomboane şi, bine’nţeles, semne de carte.

Săptămânal, pe pagina de internet a librăriei reşiţene Semn de Carte  www.semndecarte.metarsis.ro puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate şi pusă în imagini de către micuţii ascultători, ierarhizând lucrarile, menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la articolul ce conţine desenele. La sfârsitul proiectului primii cinci clasaţi vor fi premiaţi.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...