Ultima miercuri a “Domnului de ciocolată”

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Ultima miercuri a “Domnului de ciocolată”

12 nov.

Miercuri, 9 noiembrie 2011, a fost ultima zi de audiţie a piesei de teatru radiofonic pentru copii  “Domnul de ciocolată” semnată  Sânziana Popescu. Parte a proiectului “Poveşti noi pentru voi” iniţiat de Radiodifuziunea Română prin departamentul Teatru Naţional Radiofonic pentru Copii, Radio România Reşiţa şi Metarsis – activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană în parteneriat cu şcoli şi grădiniţe din Reşiţa, întâlnirea de miercuri a adus în ceainăria librăriei Semn de Carte două grupuri de copii: primul format din elevi ai clasei a IV-a  coordonati de prof. înv. primar Maria Ciontu şi ai clasei a III-a  A coordonaţi de inst. Daniela Imbri din Şcoala cu clasele I-VIII nr.1 Reşiţa , celălalt, un grup format din elevi ai clasei a III-a A de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 coordonati de înv. Elisaveta Vlăduţ şi copii proveniţi din familii defavorizate cuprinşi în Centrul Educaţional “Şcoala de după şcoală” însoţiţi de Elisaveta Vlăduţ – coordonator program, prof. Măriuţa Simionescu – preşedinte Organizaţia “Salvaţi Copiii” filiala Reşiţa şi prof. înv. primar Doina Cărăcălean.

În ciuda întreruperii energiei electrice între orele 13-14:30 care, la un moment dat, pusese în pericol real desfăşurarea întâlnirii, înventivitatea managerului Metarsis, Lucian Duca, îndemanarea lui Iancsi Mato dar şi vremea favorabilă au făcut posibilă întâlnirea copiilor cu “Domnul de ciocolată”, piesa fiind ascultată la difuzoarele masinii iar micuţii desenând în curtea librăriei Semn de Carte, sub frunzele ruginii ale viţei de vie, dând frâu liber imaginaţiei şi creativităţii.

Săptămânal, de luni pănă duminică,  pe site-ul nostru  www.semndecarte.metarsis.ro puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate anterior şi pusă în imagini de către micuţii ascultători ierarhizând lucrarile menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la acest articol. Primii cinci câştigători vor fi premiaţi cu cărţi.

Proiectul va continua, miercurea viitoare, alţi copii fiind invitaţi la premiera piesei “Ziua în care a fugit somnul” de Victoria Pătraşcu.

Trackbacks and Pingbacks

  1. Domnul de Ciocolată merge mai departe | Tărâmul lui Andilandi - 06. dec., 2011

    […] viziona ştirea pe site-ul librăriei Semn de carte din Reşiţa. Eu de-abia zi am aflat că povestea piesei continuă atât de frumos şi sper din […]

Lasă un comentariu...