„Siegfried şi Kriemhilde“ la Semn de Carte

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

„Siegfried şi Kriemhilde“ la Semn de Carte

3 mart.

Miercuri, 29 februarie 2012  la librăria Semn de Carte, în cadrul proiectului derulat, în parteneriat, de Metarsis- activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană. Radio Romania Reşiţa şi Societatea Româna de Radiodifuziune prin departamentul Teatrul Naţional Radiofonic pentru Copii,  a avut loc, în premieră pentru Reşiţa, audiţia piesei “Siegfried şi Kriemhilde”. Scenariul radiofonic de Sanda şi Vasile Socoliuc după epopeea germană “Cantecul nibelungilor” în regia artistică semnată Attila Vizauer, cu o distribuţie de  excepţie din care amintim: Medeea Marinescu, Mircea Albulescu  Mihai Constantin, Vlad Ivanov, Pavel Bartoş şi Delia Nartea, piesa de teatru a fost ascultată şi transpusă în desene de elevii claselor a VI-a B şi a VII-a B – secţiile cu predare în limba germană de la Liceul Diaconovici-Tietz (Bastilia) din Reşiţa, sub coordonarea prof. Sonia Chwoika.

Parte a legendelor universale, dramatizarea “Siegfried şi Kriemhilde” a prilejuit întâlnirea “bastilienilor” cu fabuloasa lume a miturilor nordice, cu prinţi, prinţese burgunde, eroi şi conducatori legendari, dragoni şi pitici, locuitori ai ţinuturilor Worms şi Xanten, cu Nibelungii.

ARIcel ISTET- mascota librăriei- i-a recompensat pe tinerii ascultători şi desenatori cu bomboane şi, bine’nţeles, cu semne de carte.

Săptămânal, pe pagina de internet a librăriei reşiţene Semn de Carte  www.semndecarte.metarsis.ro puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate şi pusă în imagini de către micuţii ascultători, ierarhizând lucrarile, menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la articolul ce conţine desenele. La sfârsitul proiectului primii cinci clasaţi vor fi premiaţi.


Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...