Miercurea isteţilor.

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Miercurea isteţilor.

26 apr.

Teartu radiofonic, desene, copii şi arici.

Miercuri, 25 aprilie 2012, de la ora 11:00 (trecute fix- pentru că suntem în anul Caragiale), după o vacanţă bine meritată, am reluat, la librăria Semn de Carte din Reşiţa,  proiectul iniţiat de Metarsis în colaborare cu Radio Reşiţa România şi Radiodifuziunea Româna prin Departamentul Teatrul Naţional pentru Copii. Întâlnirea a prilejuit elevilor clasei a II-a B – secţia cu predare în limba germană- de la Liceul Diaconovici-Tietz (supranumit Bastilia), însoţiţi de doamna profesor pentru învăţământ primar Yvonne Christa Demenyi, contactul cu “Domnul Re Diez şi Domnişoara Mi Bemol”, piesa tradusă şi dramatizată de Sanda şi Vasile Socoliuc după nuvela  cu aceelaşi nume a inegalabilului Jules Verne. Frumoşi, atenţi şi curioşi, micuţii au ascultat piesa de teatru, au desenat personaje şi scene imaginate. Aparte a fost momentul muzical iniţiat de micuţii “bastilieni” care ne-au încântat cu piese muzicale în limba germană. Mascota clasei a II-B, ariciul Max-Josef a fost bucuros să se întâlnească cu ARIcel ISTEŢ, mascota librăriei Semn de Carte. Şi, pentru că au fost atenţi şi cuminţi, au desenat şi au cântat aşa de frumos, micuţii au fost, ca de obicei, recompensaţi cu bomboane din partea gazdelor şi semne de carte din partea Radio Reşiţa România. Bucuria întâlnirii cu teatrul radiofonic dar, mai ales, cu universul minunat al cărţilor tipărite a fost împărtăşita, de copii şi adulţi, în egală  măsură.

Săptămânal, pe pagina de internet a librăriei reşiţene Semn de Carte  www.semndecarte.metarsis.ro puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate şi pusă în imagini de către micuţii ascultători, ierarhizând lucrarile, menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la articolul ce conţine desenele. La sfârsitul proiectului primii cinci clasaţi vor fi premiaţi.

Un comentariu la “Miercurea isteţilor.”

  1. Gertrud Binder 26. apr., 2012 at 21:23 #

    Eu locuiesc in Germania si urmaresc cu mare interes multiplele activitati ale elevilor invatatoarei Yvonne Demenyi din cl.II -a B cu predare in limba germana.Activitate copiilor germani se limiteaza strict la cautarea subiectului in Internat,fara a citi o carte.Toata sima si respect pentru invatamantul din Romania.

Lasă un comentariu...