Domnul de ciocolată

Postat de în Despre evenimente derulate » 8 Comentarii

Domnul de ciocolată

20 oct.

Miercuri, 19 octombrie 2011, la librăria Semn de Carte din Reşiţa  str. Libertăţii 13, a avut loc cea de-a doua premieră din cadrul proiectului desfăşurat în triplu parteneriat: Metarsis – activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană, Radio România Reşiţa şi Teatrul Naţional Radiofonic prin departamentul Teatru pentru Copii. Proiectul care a debutat în 28 septembrie 2011 cu piesa “Noapte bună, domnule Marţi” de Carmen Dominte se va desfăşura pe parcursul întregului an şcolar şi propune întâlniri săptămânale cu universul sonor al poveştilor, legendelor şi adaptărilor radiofonice – în premieră – realizate pe baza scenariilor originale, semnate de scriitori de indiscutabilă valoare literară, propunând copiilor de toate vârstele să deseneze ceea ce ascultă.

Prezent şi la acestă premieră la Reşiţa, regizorul Mihai Lungeanu ne-a adus piesa de teatru “Domnul de ciocolată” de Sânziana Popescu iar micuţii elevi ai clasei I A coordonaţi de doamna înv. Aurica Niţoiu şi mai vechii prieteni ai librăriei Semn de Carte – elevii clasei a III-a C coordonaţi de doamna înv. Ema Jurca, de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Reşiţa,  au ascultat, încântaţi şi au realizat desene sugestive, pline de culoare.

ARIcel ISTEŢ – ariciul iubitor de poveşti şi de copii care iubesc cărţile, aciuat pe lângă librăria Semn de Carte a oferit micuţilor bomboane de fructe iar semnele de carte cu emisiunile pentru copii ale postului regional au fost oferite de Radio România Reşiţa.

“Domnul de ciocolată” va poposi la Semn de Carte până pe 16 noiembrie 2011 întâlnindu-se şi cu alţi copii, stârnindu-le  imaginaţia  şi creativitatea, invitându-i să se apropie de aparatele de radio pentru a intra, cu ajutorul Teatrului Naţional radiofonic pentru copii în universul magic al poveştilor frumoase interpretate de voci de aur ale teatrului românesc.

Săptămânal, de luni pănă duminică,  pe site-ul nostru puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate anterior şi pusă în imagini de către micuţii ascultători ierarhizând lucrarile menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la acest articol. Primii cinci câştigători vor fi premiaţi cu cărţi.

 

8 comentarii la “Domnul de ciocolată”

 1. violeta 18. nov., 2011 at 22:30 #

  votez desenul lui stancu cristina

 2. vero 18. nov., 2011 at 22:28 #

  votez desenul lui Stancu Cristina

 3. ionut 18. nov., 2011 at 22:27 #

  votez desenul lui Stancu Cristina

 4. Georgiana 17. nov., 2011 at 15:40 #

  Votez desenul lui Ibanisteanu Fabian Sc , clasa 3.

 5. Amy 06. nov., 2011 at 9:48 #

  Votez desenul Amaliei Danciu.

 6. alina 30. oct., 2011 at 16:50 #

  Votez desenul Raisei Doran.

 7. Mariana 28. oct., 2011 at 20:24 #

  Eu o votez pe Raisa Doran. Imi place desenul ei.

 8. Florin 28. oct., 2011 at 16:11 #

  Apreciez foarte mult desenul Raisei Doran.

Lasă un comentariu...