Jules Verne şi copiii Ozanei Drăgilă

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Jules Verne şi copiii Ozanei Drăgilă

2 apr.

Dacă e miercuri, e teatru radiofonic pentru copii la librăria Semn de Carte. Urmare a proiectului iniţiat de Metarsis în colaborare cu Radio Reşiţa România şi Radiodifuziunea Româna prin Departamentul Teatrul Naţional pentru Copii, întâlnirea a prilejuit elevilor clasei I-a B de la Şcoala cu clasele I-VIII nr 2 din Reşiţa însoţiţi de doamna profesor pentru învăţământ primar Ozana Drăgilă contactul cu “Domnul Re Diez şi Domnişoara Mi Bemol”. Premieră pentru Reşiţa, piesa tradusă şi dramatizată de Sanda şi Vasile Socoliuc după nuvela  cu aceelaşi nume a inegalabilului Jules Verne. Frumoşi, atenţi, şi curioşi, micuţii au ascultat piesa de teatru, au desenat personaje şi scene imaginate. Un moment aparte l-a constituit întâlnirea cu poetul reşiţean Octavian Doclin, dialogul înfiripat ad hoc dintre poet şi copii aducând în prim plan frumuseţea vacanţelor petrecute la bunici în satele Banatului Montan.

ARIcel ISTET, mascota librăriei Semn de Carte, a împărţit, ca de obicei, bomboane din partea gazdelor şi semne de carte din partea Radio Reşiţa România.

Săptămânal, pe pagina de internet a librăriei reşiţene Semn de Carte  www.semndecarte.metarsis.ro puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate şi pusă în imagini de către micuţii ascultători, ierarhizând lucrarile, menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la articolul ce conţine desenele. La sfârsitul proiectului primii cinci clasaţi vor fi premiaţi.


Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...