Zilele Studentului şi Semnul de Carte

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Zilele Studentului şi Semnul de Carte

4 iun.

Librăria Semn de Carte din Reşiţa a găzduit joi, 2 iunie, o manifestare a tinereţii, prin vernisajul expoziţiei de artă plastică semnată de Bogdan Piperiu. Este vorba despre lucrări cu caracter figurativ şi semiabstract în care ochiul este furat de nuanţele bine subordonate. Artistului i-a fost apreciat contrastul de tonalitate. „Pictura lui Bogdan Piperiu este una muzicală. Toate culorile cântă” a spus Ion Bobeică, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Caraş-Severin. Dintr-o altă privire critică reiese că, în contextul artistic creat, peisajul reprezintă numai un pretext. Artistul caşerează, foloseşte colaje şi în fiecare lucrare a sa merge la expresia materiei. Criticul Ada D. Cruceanu a spus la rândul său că asistăm în faţa unui peisagist urban, apreciindu-i armonizarea şi ritmicizarea. „Văd capacitatea unui plastician tânăr de a “re-artisticiza” ceea ce în gândirea plastică românească este tratat cu neseriozitate” a afirmat criticul de artă. Despre talentul artistului a vorbit şi Dana Bălănescu, consilier superior la Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional a judeţului Caraş-Severin.

Lucrările pot fi văzute timp de o lună la Librăria Semn de Carte, unde se produc adevărate fenomene de cameră.

Vernisajul expoziţiei colegului nostru Bogdan Piperiu, care s-a bucurat de prezenţa unui public extraordinar, se înscrie în maratonul „Zilele Studentului” organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Reşiţa. ( Ada Botezan- Radio Resita).

În partea a doua a evenimentului desfăşurat la Semn de Carte sub genericul “Zilele Studentului” inimoasa directoare a Casei de Cultura a Sudenţilor din Reşiţa  Adela-Maria Berbentia  a preluat conducerea discuţiilor “Cafenelei de idei” – studenţii discutând despre importanţa voluntariatului- şi ne-a făcut cunoştinţă cu minunatii  tinerii din Grupul Local de Tineret care au încântat asistenţa cu filme realizate de ei cu proiecte realizate în urbea de pe Bârzava. Şi astfel, ce-a de-a doua zi din cadrul manifestărilor “Zilelor Studentului” desfaşurate pe perioada 1-5 iunie 2011 s-a încheiat într-o atmosfera prietenoasă, sub “Semnul de Carte”, punând faţă în faţă tineri si adulţi, studenţi şi profesori universitari având acelaşi scop comun- cultura în folosul sociatăţii.

 


Un comentariu la “Zilele Studentului şi Semnul de Carte”

  1. Petronela 04. iun., 2011 at 21:34 #

    Multumim pentru caldura cu care ne-ati primit 🙂

Lasă un comentariu...