DAR DIN DAR SE FACE RAI

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

9 ian.

dar_025Ediția a III-a

În ajunul AJUNULUI, vineri, 23 decembrie 2016,  am trăit bucuria de A FI împreună la cea de-a treia ediție a concertului caritabil DAR DIN DAR SE FACE RAI. Sărbătoarea nașterii Mântuitorului nostru, Crăciunul, aduce, în sufletul fiecăruia dintre noi, Lumina Sfântă pe care o împărtășim cu familia, cu prietenii, cu semenii noștri. Emoții și trăiri intense, spirituale, între icoanele semnate Rita ALDEA, în binecuvântarea dată celor prezenți, la început de eveniment, de părintele protopop al Reșiței, pr. Gheorghe Adrian ȘUVEȚI. ”Icoanele Ritei ALDEA, ferestre spre cer,  sunt  o binecuvântare a propriei vieţi luminate de conştiinţa sinelui şi a responsabilităţii care decurge din această luminare…” a specificat preaonoratul părinte protopop. Despre prietenia și icoanele Ritei ALDEA a vorbit, cald si emoționant. dr.fil. Liubița RAICHICI, director al Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Caraș-Severin.

”N-am venit să cerem, Ci-am venit să dăm. Dalbe şi iar dalbe. Flori adevărate, Ca şi vestea bună. Ce o colindăm…” Așa au intrat în sală „Steluțele“ și „Pinguinii“ de la Școala Gimnazială 7 Reșița, coord. prof. Adria CĂRĂUȘAN- care i-a acompaniat la chitară- şi prof. Otilia DUICU, sub ochiul atent al directorului instituției, prof. Cristiana SCHMALER. „PUI DE CER“, grupul coral al Centrului de Tineret Moniom, coord. prof. Georgiana CIUCUR a adus colindele populare printr-o interpretare sensibilă și de mare efect. Saxofonistul Joszef Racz jr, de la Conservatorul Gheorghe Dima, Cluj-Napoca, indragostitul iremediabil de muzica populară bănățeană și nu numai, a facut dovada virtuozotății prin interpretarea unui brâu, a unei doine și a unui joc din repertoriul lui Luca Novac, fiind aplaudat la scenă deschisă. “ALLEGRETO“, corala Liceului de Arte „Sabin PĂUȚA“, coord. prof. Emanuela MOLDOVAN, la pian prof. Cristian ROȘOAGĂ și CORUL PROTOPOPIATULUI ORTODOX REȘIȚA, dirijor pr. Ionuț Irinel DINU au încheiat concertul caritabil de Craciun. ”O ce veste minunată”, vestea nașterii Mântuitorului, a fost adusă, de toți cei prezenți în sala Lira, ca dar din suflet pentru suflet. O noua ediție reușită. Suntem ÎMPREUNĂ alături de semenii noștri greu încercați, aducând un licăr de lumină în ochi triști, fiind solidari, oferind daruri ca răspuns la darul iubirii lui Dumnezeu pentru noi. Pentru că DAR DIN DAR SE FACE RAI!

dar_006 dar_001 dar_002 dar_003 dar_005Au transmis gânduri bune: dr. Felicia QUINT, ex-president LION’S ONIX CLUB REŞIŢA, Adrian COCOȘILĂ, president ROTARY CLUB REŞIŢA, părinte inspector pr. Mihai CIUCUR, Episcopia Caransebeș. Evenimentul s-a bucurat de prezența maestrului Sabin PAUTZA, președinte METARSIS.

dar_013 dar_008 dar_009 dar_010 dar_012Eveniment organizat de METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană în parteneriat cu ROTARY CLUB REŞIŢA, ROTARY COMMUNITY CORPS şi LIONS ONIX CLUB REŞIŢA, cu sprijinul PRIMĂRIEI REŞIŢA, ECHOMED PRAXIS, REFFILL şi al LICEULUI DE ARTE SABIN PAUTZA. Servicii profesionale: PIPERIUARTE. EU

dar_014 dar_015 dar_016 dar_017 dar_018 dar_020 dar_021 dar_023 dar_024 dar_026

 

 

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...