Minunată-i prietenia

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

6 aug.

Al V-lea foc.

A cincea ediție a întâlnirilor de suflet așezate sub genericul “MINUNATĂ-I PRIETENIA” s-a desfășurat sâmbătă, 2 august 2014, la Gărâna (Wolfsberg), localitate așezată la poalele munților Semenic, la fel ca și edițiile precedente. Întâlnirea anuală a devenit un veritabil  Festival  Internațional al Prieteniei pentru că adună în jurul focului de tabără- foc în care ne propunem, să ardem  toate necazurile, răutăţile, amărăciunile, gândurile rele, neliniştile, stresul adunate într-un an- români, germani, maghiari, sârbi și alte naționalități,  prieteni vechi și mai noi, într-o celebrare al unuia dintre cele mai importante sentimente umane: PRIETENIA.

Evenimentul, moderat de Doru Dinu Glavan- vocea inconfundabilă a radioului românesc şi preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, s-a desfășurat în grădina prietenilor Vali și Sever Cotuna, loc consacrat deja întâlnirilor de suflet. Camelia, Lucian, Laura, Gipsy, Cristina, Dan, Adina, Costel, Ioana, Paul, Nadia, Sorina, Adi, Ramona, Adriana, Ștefan, Ancuța, George, Sebastian, Edmund, Bata, Snejana, Jancsy, Lili, Diana, Andrei, Cici, Paulina, Oana, Horst, Edith, Jani, Tim, Nuți, Sepp, Toni, Mara, Karina, Chef  George (responsabil cu ceaunul), Monika, Andreas, Cristian, Alexandra, Gabriel, ș.a.m.d. – cam 70-80 de  amici, mari și mici, în jurul unui foc mai mic anul acesta și al unui ceaun cu fasole garnisită cu cârnați AGIL-I și mălai bănățenesccopt în tavă, bere germană, țuică de Gărâna și vin oltenesc.

“Minunată-i prietenia” – imnul, consacrat deja, al întâlnirilor dintre prieteni, a fost urmat de “Valsul Semenicului”  și reprize alternative de dans și cântări la chitare iar, înspre dimineață, versuri eminesciene declamate de prietenul Sever.

Din 2014 organizatorii au hotărât acordarea a 2 cupe (transmisibile) ca însemn de “prieten al anului”. Una pentru români și una pentru prieteni de altă naționalitate. În 2014, pentru că a lăsat America și s-a întors acasă în România, pentru că, deși e o somitate în muzica clasică, având o carieră strălucită de 50 de ani aici și peste ocean, compozitorul, dirijorul și pianistul ESTE un prieten adevărat, modest și vesel, cupa a revenit maestrului SABIN PAUTZA. Prima cupă destinată unui prieten de naționalitate conlocuitoare, în 2014, pentru legătura lui indisolubila cu Wolfsbergul natal, pentru încăpățânarea de a duce la bun sfaârșit un lucru început, pentru că vine “acasă” în Romania de 5 ori pe an, pentru că și-a educat copiii în respect pentru adevăratele valori, pentru implicarea în realizarea, la Gărâna a VIA CRUCIS, și, mai ales, pentru că ne este prieten adevărat de peste 30 de ani, cupa i-a fost acordată lui JOSEF WINTERBERGER (Germania).

Sărbătoritul serii, cu tort, lumânari, prăjituri și urările aferente a fost LUCIAN DUCA.

Și chiar dacă actuala editie s-a desfășurat într-un cadru restrâns  impus de evenimentul religios important de a doua zi- inaugurarea VIA CRUCIS la Gărâna (Wolfsberg), a fost o seară minunată între prieteni. (Foto: Ioan Mato)

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...