PRIETENIA – cel mai scump şi drag cuvânt

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

PRIETENIA – cel mai  scump şi drag cuvânt

20 sept.

“Nu cunoaştem decât ceea ce îmblânzim. Iar oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Cumpără lucruri gata făcute de la negustori. Şi cum nu există negustori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni.” (Antoine de Saint Exupery)

Sâmbătă seara la Gărâna, într-un loc predestinat ca fiind al prieteniei, în “groapa” din capătul grădinii pensiunii “Heidi” acolo unde într-o seară de vară români şi germani veniţi în concediu “acasă”  am făcut un foc de tabără mare şi l-am contrazis pe Antoine de Saint Exupery, demonstrând că oamenii au prieteni.

17 septembrie a însemnat, sperăm, un bun început pentru o sărbatoare a prieteniei. Iniţiată de Metarsis prin librăria Semn de Carte în colaborare cu Radio România Reşiţa seara a adunat în jurul focului prieteni buni, mai vechi sau mai noi, într-o dorinţă firească de-a sublinia importanţa “…celui mai scump şi drag cuvânt”: prietenia.

Şi, fideli scopului propus, am ars toate necazurile, răutăţile şi invidiile într-un foc mare, mare, în jurul caruia s-au recitat poezii (Bata Marianov, Papi Roşculescu, Sever Cotuna) s-a cantat la saxofon (Liviu Butoi) şi chitara (Lucian Duca, Vasile Neamţu şi Dan Neagu). A fost decretată “Republica Montană”, un spaţiu al bucuriei, prieteniei şi artelor frumoase. “Preşedinte” a fost numit sculptorul Bata Marianov, “prim-ministru” jazz-man-ul Liviu Butoi care a şi compus imnul “republicii”  pe care l-a interpretat în premieră cu “ministrul comunicaţiilor”  Lucian Duca.

Ne-am amintit de prieteni plecaţi spre alte lumi, am cântat “Minunată-i prietenia”, “Valsul Semenicului” şi ne-am propus să ne întâlnim cât mai des posibil pentru că toţi avem nevoie de seri minunate petrecute între prieteni. Pentru că “ A avea un prieten este mai vital decât a avea un înger” (Nichita Stanescu).

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...