„Lumea noastră”

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

29 ian.

Luni, 28 ianuarie 2013, la Librăria „Semn de carte” Reşiţa a avut loc lansarea nr. 24 al revistei Şcolii 7 Reşiţa, „Lumea noastră”.  Realizată de un grup de elevi din clasa a VII-a B ai şcolii, revista cuprinde reportaje şi ştiri de la activităţile derulate în ultimele două luni, inclusiv în timpul vacanţei de iarnă. În acest sens, menţionăm excursia în străinătate desfăşurată în luna decembrie, tabăra de schi de pe Muntele Mic, acţiunile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Incursiunea în Banatul Montan” cuprinde un reportaj amplu referitor la Clubul Montan Caransebeş, iar „Portretul de dascăl” îl surprinde, în acest număr, pe profesorul Ilie Bădescu. Ca noutăţi ale revistei amintim două rubrici, şi anume „De-ale Anei” şi „IT NEWS”, cuprinzând preferinţe muzicale, filme sau ultimele apariţii în domeniul IT. După „Cum se face…” alpinismul, muzica ori medicina, a venit rândul presei scrise, printr-un interviu în care redactorul-şef al cotidianului „Jurnal de Caraş-Severin”, Nina Curiţă, dezvăluie câteva din secretele muncii de jurnalist.

La lansare a participat o delegaţie numeroasă de la Clubul Montan Caransebeş, între Şcoala 7 Reşiţa şi această organizaţie existând o colaborare deosebită, concretizată în participarea elevilor şcolii la tabere de iarnă şi de vară  de pe Muntele Mic, precum şi în implicarea Clubului Montan în diverse acţiuni ale şcolii. Elevii prezenţi la lansare s-au bucurat să-l reîntâlnească pe alpinistul Cornel Galescu, preşedintele onorific al Clubului Montan Caransebeş, care a realizat o succintă prezentare a acestuia, dar a vorbit şi despre importanţa taberelor în dezvoltarea personală a copiilor.

Prezent la lansare, Tudor Deaconu, directorul Casei Corpului Didactic Caraş-Severin, a înmânat echipei redacţionale diploma obţinută la Concursul Naţional de Creativitate Didactică în domeniul materialelor auxiliare, revista primind premiul al III-lea al Institutului Român pentru Drepturile Omului.

Au participat la lansare copiii prezenţi în tabăra de schi de pe Muntele Mic în perioada 2-7 ianuarie 2013, care şi-au exprimat impresiile despre lecţiile de schi primite de la membrii CMC, prezenţi la lansare. Pe lângă cei amintiţi, au fost alături de copii Iancsi Mato, din partea Organizaţiei „Prietenii Munţilor” – secţia Drumeţii, prof. Ionuţ Gârtoi şi Cristiana Schmaler – directorul Şcolii 7 Reşiţa, părinţi şi prieteni ai acestora. Darius Firea, elev al Colegiului Economic al Banatului Montan, cunoscut ca DMC, a interpretat una din ultimele piese muzicale ale sale.

Echipa redacţională a revistei  este  compusă  din  Oana Gogoşeanu, Ami Glogovicean, Ana Roşca, Maria Sorca, Karina Dimcea, Larisa Bărăscu, Raul Sivulca şi Vlad Ionete.  Lansarea revistei a fost organizată de Camelia şi Lucian Duca şi de coordonatorul revistei, prof. Cristina Ardeleanu. (cons. educativ, prof. Cristina Ardeleanu)

Citește aici revistea Şcolii 7 Reşiţa, LUMEA NOASTRA nr. 24


Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...