Miercuri , “Alunecând într-o prună….”

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Miercuri , “Alunecând într-o prună….”

16 mai

Astăzi, la Semn de Carte, în pofida vremii ploioase, copii din grupa mare a Grădiniţei cu Program Normal nr. 6 din Reşita, însoţiţi de doamna Lucia Mato-Chereji au ajuns, ce-i drept destul de greu, în ceainăria librăriei la o noua sesiune din proiectul desfăşurat pe parcursul anului şcolar 2011-2012 prin care le propunem preşcolarilor şi şcolarilor să asculte o piesă de teatru radiofonic pentru copii şi să deseneze ceea ce aud. Astăzi şi-au dat frâu liber imaginaţiei preşcolarii mari ascultând piesa Sânzianei Popescu  “Alunecând într-o prună”.

Povestea cu morală bine definită- cea a valorilor prieteniei adevărate şi familiei- a fost ascultată şi desenele au prins contur sub imaginaţia şi candoarea copilăriei.

ARIcel ISTEŢ, mascota librăriei Semn de Carte, i-a recompensat pe micuţi cu bomboane iar Radio România Reşiţa cu semne de carte.

Proiectul derulat în parteneriat de Metarsis-activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană, Radio România Reşiţa şi Societatea Româna de  Radiodifuziune prin departamantul Teatru Naţional pentru Copii se apropie de sfârşit. Au mai ramas doar  trei întâlniri….

Săptămânal, pe pagina de internet a librăriei reşiţene Semn de Carte  www.semndecarte.metarsis.ro puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate şi pusă în imagini de către micuţii ascultători, ierarhizând lucrarile, menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la articolul ce conţine desenele. La sfârsitul proiectului primii cinci clasaţi vor fi premiaţi.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...