„Un loc unde încolţeşte cultura”

Postat de în Articole apărute în presă » 2 Comentarii

„Un loc unde încolţeşte cultura”

5 iul.

La prima vedere, încă o clădire pierdută în cenuşiul cotidian. Dar când păşeşti pentru prima dată în interior, ai senzaţia că ai intrat într-o altă lume, în alte vremi. Un loc plin de linişte, departe de zarva cotidiană, unde frumosul poate prinde aripi. Un loc în care, printre razele soarelui filtrate şi îmblânzite de draperii, încolţeşte cultura.

Un loc unde păşeşti cu grijă şi vorbeşti în şoaptă, parcă pentru a nu deranja ideile şi lumea din cărţile ce tapetează pereţii sau din paginile vechilor ziare ce acoperă tavanul. Pe un perete, un ceas măsoară răbdător scurgerea orelor. Pe el, un îndemn de care prea puţini mai ascultăm – „Este timpul pentru tine“. Librăria reşiţeană „Semn de carte“, căci despre ea este vorba, rămâne o locaţie aparte în peisajul municipiului nostru.

Aici a fost prezentată miercuri, 30 iunie, ediţia a doua revizuită şi adăugită a primului volum al lucării „Memento – evenimente şi personalităţi din Banatul istoric“. Cartea a fost elaborată şi realizată de un colectiv al Radio Reşiţa. Şi-au adus contribuţia prof. Constantin Brătescu, prof. univ. dr. Dumitru Jompan, dr. Ion Luca, ing. Dan Perianu, sub coordonarea profesorului doctor Vasile C. Ioniţă. Lucrarea este un îndrumar, o înşiruire de date privitoare la personalităţi şi evenimente din diverse domenii: istorie, cultură, literatură, muzică, viaţă politică, mass-media, sport, aranjate cronologic. În discuţiile provocate de directorul Radio Reşiţa, Doru Dinu Glăvan, au intervenit prof. univ. Ioan Vela, Dana Bălănescu – doctor în istorie, poetul Nicolae Sârbu, publicistul Titus Crişciu, artistul plastic Petru Comisarschi, editorul Gheorghe Jurma, poeţii Octavian Doclin şi Costel Stancu.

Să sperăm că aici, în acest loc de gânduri cu gazde deosebite, se vor aduna tot mai mulţi oameni însetaţi de carte şi lectură, oameni care realizează că un semn de carte face diferenţa.

.

Articol scris de Nina Curiţa

Articol publicat în Juralul de Caraș-Severin in 03.06.2010
Inform Media – http://www.caon.ro/stiri/caras/articol/un…

2 comentarii la “„Un loc unde încolţeşte cultura””

 1. huniade 17. iul., 2010 at 8:53 #

  Felicitari Ninei pentru articolul de promovare, am citit si foaia din 6 iunie.
  Felicitari Camelie…
  de unul singur nu se poate,…, nu toti romanii sunt Cioran .
  Camelia mai pune cate un afisi , mai clacsoneaza pe facebook, ori la mobile, nu fi ardeleanca zgarcita la vorba….

  romulus

 2. reson 05. iul., 2010 at 13:18 #

  Nu stiu de actiune prea multe dar ma bucur ca exista initiativa in domeniul cultural….AVEM NEVOIE 9tot mai tare)

Lasă un comentariu...