Semn de carte

Postat de în Articole apărute în presă » 1 Comentariu

Semn de carte

28 mai

„Cartea este ca un mesaj într-o sticlă: el poate fi găsit sau nu !”, scria în 1980 Umberto Eco în romanul său „Numele Trandafirului”. Cu acest îndem literar, 30 de ani mai târziu, în după amiaza zilei de 14 mai, a avut loc în municipiul Reșița, inaugurarea librăriei private, „Semn de carte”. Găzduită şic, într-o clădire aflată la intersecţia străzilor Oţelului şi Libertăţii din Reşiţa veche, incinta îndeamnă iubitorii de carte să poftească într-o ambianţă prietenoasă şi să contempleze spiritul cuvântului tipărit într-o atmosferă relaxantă aromată de ceai şi cafea. Acţiunea din după-amiaza de vineri, face parte din proiectul „Metarsis”, care vizează activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană.
La inaugurarea lăcaşului de cultură au fost prezenţi literaţi, plasticieni, jurnalişti, cititori, iubitori de artă şi literatură din oraşul de pe Bârzava. Lansarea propriu-zisă a librăriei în sfera urbană a cititorului a avut loc pe trotuarul străzii Oţelului unde grupa de mimi, „Societe Noire”, a prezentat un impresionant spectacol de stradă. Partea a doua, a contactului direct cu cartea, s-a desfasurat în interiorul librăriei – biblioteci, în mijlocul zecilor de iubitori de creaţie şi literatură. Fondul de carte expus este unul foarte vast. Începând de la istorie şi filosofie, până la cartea tehnică, de la cartea de colorat pentru preşcolari, pană la romane de talie internaţională, de la cartea de poveşti până la atlasurile lumii, de la cartea clasică de bucate a bunicii până la tratate de medicină naturistă. Librăria “Semn de carte” se vrea o oază de linişte şi reculegere în cotidianul urban, mult prea tumultuous al oraşului cu poeţi.

Cititorul poate vizita această „sală de lectură şi cunoaştere”, zilnic între orele 9-19. Proiectul „Metarsis” aduce o pată de culoare în cotidianul alb şi negru al Reşiţei de altădată. Partener Media al proiectului lansat vineri 15 mai, este Studioul Regional Radio Reşiţa.

.

Articol scris de Gerhard Chwoika

Articol publicat online pe www.radio-resita.ro în 18.05.2010
http://www.radioresita.ro

Un comentariu la “Semn de carte”

  1. Ileana Nestor 06. iun., 2010 at 7:02 #

    Sunt nespus de fericita sa vad ca Resita incearca sa se trezeasca din amorteala. Felicitari!

Lasă un comentariu...