„O mie de zâmbete“ la Centrul de Plasament Speranţa

Postat de în Articole apărute în presă » 0 Comentarii

„O mie de zâmbete“ la Centrul de Plasament Speranţa

28 mai

Semn de Carte*, librăria recent înfiinţată în municipiul Reşiţa, a fost astăzi gazda lansării proiectului „O mie de zâmbete“. Iniţiatorii acestuia sunt şase tineri reşiţeni, cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani.

Inspiraţi de acţiunile din România ale societăţii umanitare franceze “The serious road trip” (TSRT), la care au participat timp de cinci ani, cei şase reşiţeni şi-au propus dezvoltarea unor proiecte asemănătoare ce vizează conexiunile umanitare ca mijloc de deschidere socială. “Primul pas este să înfiinţăm ONG-ul The serious road trip – Conexiune Umanitară Caraş-Severin. Suntem foarte motivaţi să dezvoltăm o asemenea structură în Reşiţa, constituită pe aceleaşi principii moştenite de la prietenii din Franţa“, ne-a mărturisit Imre Nagy, coordonator asistent, în cadrul proiectului.

Dorinţa tinerilor de a dezvolta acest proiect s-a născut ca urmare a experienţelor din trecut şi a dorinţei de a desfăşura activităţi umanitare în judeţul nostru. “Copilăria ne-a fost marcată în sens pozitiv de experienţele avute în cadrul proiectelor derulate de francezi. Este rândul nostru să ducem spiritul TSRT în Caraş-Severin, să încercăm să schimbăm ceva şi să contribuim la transformarea societăţii”, a adăugat George Fortun la cele spuse de prietenul său. Prin “O mie de zâmbete“, acţiunile celor şase reşiţeni devin concrete. Astfel, începând de ieri şi până în 30 mai, coordonatorii TSRT C-S se ocupă de copiii Centrului de Plasament Speranţa, pentru a pregăti împreună cu aceştia un spectacol de circ sub genericul “Natura zâmbeşte”. Premiera urmează a fi alăturată sărbătoririi Zilei Copilului şi va avea loc pe 1 iunie, la ora 13, la Palatului Copiilor, intrarea fiind gratuită.

.

Articol scris de MARIUS CĂRUNTU

Articol publicat online pe www.argument-cs.ro în 27 mai 2010
http://www.argument-cs.ro/content/…

.

1000 de zâmbete

Proiectul „1000 de zâmbete” a fost prezentat joi, 27 mai la librăria Semn de carte din Reşiţa. Preşedintele Organizaţiei pentru Artă şi cultură, Raluca Ilaş a vorbit despre misiunea umanitară şi despre activităţile pe care şase tineri entuziaşti le pregătesc împreună cu copiii de la centrul de Plasament Speranţa. De 1 iunie, aceştia vor evolua într-un spectacol de circ. Manifestarea va avea loc la Palatul copiilor, iar intrarea va fi gratuită. 20 de copii şi tineri de la Centrul de plasament Speranţa, au început deja repetiţiile, coordonaţi de cei trei mebri ai „Societe noir”. În fiecare zi ei lucrează pe ateliere, în care învaţă să facă jonglerii, acrobaţii şi de asemenea vor confecţiona decorurile pentru spectacol din materiale ecologice. Proiectul „1000 de zâmbete” are tema „conexiune umanitară – mijloc de descvhidere socială”.

.

Articol scris de Ramona Vaipan

Articol publicat online pe www.radio-resita.ro în 27 mai 2010
http://www.radio-resita.ro/1000-de-zambete

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...