Arthur, Cavalerii Mesei Rotunde şi bastilienii

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Arthur, Cavalerii Mesei Rotunde şi bastilienii

16 feb.

Ieri, 15 februarie 2012, a avut loc o nouă aduţie a piesei “Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde”-  scenariul, redacţia şi producţia Sanda Socoliuc, în cadrul proiectului derulat de Societatea pentru cultură Metarsis, prin librăria Semn de Carte, Radio Romania Reşiţa şi Societatea Româna de Radiodifuziune prin compartimentul Teatrul Naţional Radiofonic pentru Copii.

Au fost prezenţi de această dată elevi ai liceului Diaconovici-Tietz (supranumit Bastilia din cauza pereţilor impozanţi construiţi din piatră), mai exact din clasa a V-a A  însoţiţi de prof. Valentina Fiştea- Homescu şi de cei din clasa a V-a C  însoţiţi de prof. Ileana Terelea, pregătiţi să experimenteze. Curioşi, au ascultat piesa de teatru şi au desenat, au văzut o mulţime de cărţi pentru copii şi adolescenţi pe rafturile librăriei, s-au mirat, au citit fragmente şi au primit, ca de obicei, semne de carte şi bomboane oferite de  Radio România Reşiţa şi de ARIcel ISTET, mascota librăriei, ariciul care iubeşte cărţile şi copiii isteţi. Elevii “bastilieni”- unii dintre ei aflându-se pentru prima oara într-o librărie, au promis că vor reveni cât de curând.

Pentru că desenele au fost multe şi  frumose dar au trebuit selectate doar 6, vom repeta ce-a scris Nenea Iancu (pentru că tot suntem în anul Caragiale), în “Triumful talentului”: “Un tânar nu trebuie să dispere de la întâia încercare… mai sunt încă…”. Aşadar, stimabililor, ia de votaţi cel mai bun desen din tura aceasta!

Săptămânal, pe pagina de internet a librăriei reşiţene Semn de Carte  www.semndecarte.metarsis.ro puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate şi pusă în imagini de către micuţii ascultători, ierarhizând lucrarile, menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la articolul ce conţine desenele. La sfârsitul proiectului primii cinci clasaţi vor fi premiaţi.



Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...