Arthur, Masa Rotunda şi copiii Cristinei

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Arthur, Masa Rotunda şi copiii Cristinei

26 ian.

Teatru, desen, carte
Miercuri, 25 ianuarie 2012 de la ora 11:00, mici cavaleri şi domniţe- elevi ai clasei a IV- a C de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 din Reşiţa, însoţiţi de prof. Cristina Ardelean s-au întâlnit la librăria Semn de Carte cu teatrul radiofonic, transpunând în desene originale piesa “Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde”- partea I. Regi, prinţese, vrăjitori, lupte, mistere dezlegate parţial, o masă rotundă şi cavaleri conduşi de neînfricatul rege Arthur, cel care, între mit şi legendă, i-a unit cândva pe britani… Personaje principale ale multor cărti, filme şi desene animate, Arthur şi cavalerii Mesei Rotunde au devenit, pentru prima oară, protagoniştii unui spectacol de teatru radiofonic, excelent şi post-modernist, montat de regizorul Attila Vizauer, secondat cu har şi acurateţe de o echipă excelentă, graţie departamentului Teatrul Naţional Radiofonic al Radiodifuziunii Române, audiţia de azi fiind premieră pentru Reşiţa. Scenariul radiofonic al Sandei Socoliuc după legendele arthuriene, chiar i-a fascinat pe copii tinându-i, mai bine de 40 de minute, surprinzator de tăcuţi şi preocupaţi să transpună în desene pline de culoare, piesa de teatru pe care o ascultau.
ARIcel ISTEŢ (mascota librăriei Semn de Carte) i-a recompensat cu bomboane, Radio Romania Reşiţa le-a oferit semne de carte cu emisiunile pentru copii ale postului local iar Teatrul Naţional Radiofonic a promis continuarea adaptărilor “Din legendele lumii”.
Pentru că, a noastră sau a altora, vorba lui nea Iancu (pentru că suntem în anul Caragiale) “Istoria pentru noi trebuie să fie un izvor nesecat de poezie sănătoasă, un şir de icoane sfinte de unde să căpătăm totdeauna învăţătura de adevar şi insuflare de virtute.”

Săptămânal, pe pagina de internet a librăriei reşiţene Semn de Carte  www.semndecarte.metarsis.ro puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate şi pusă în imagini de către micuţii ascultători, ierarhizând lucrarile, menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la articolul ce conţine desenele. La sfârsitul proiectului primii cinci clasaţi vor fi premiaţi.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...