Arhiva | Despre evenimente derulate

„Minunată-i prietenia!”

Postat de în Articole apărute în presă, Despre evenimente derulate, Evenimente desfasurate » 0 Comentarii

12 iun.

IN MEMORIAM Oana-Maria CENAN- GLĂVAN (17.07.1973- 07.11.2023)

Concurs Doru-Dinu GLĂVAN (07.06. 1946-31. 10.2021)  „Micii mari jurnalişti”, Reșița, ed. a lI-a, 2024,

Vineri, 07 iunie 2024, la Biblioteca Județeană “Paul Iorgovici”, din Reșița a a vut loc festivitatea de premiere a celei de-a II-a ediții a Concursului  de Reportaje  “ Doru Dinu GLĂVAN. Micii mari jurnaliști”. Ediția din 2024-  „Minunată-i prietenia!”- a fost dedicată memoriei jurnalistei Oana-Maria CENAN-GLAVAN (17.07.1973- 07.11.2023), fiica regretatului Doru Dinu GLAVAN.

Motto: ,,Minunată-i prietenia/ Cel mai scump și drag cuvânt/ O-nțeleg numai aceeia/ Care-n viață știu a fi/ Omenoși cu oamenii/” refrenul  piesei   ,,Prieteni pe viață” compusă cu mulți ani în urmă în Casa Glăvan, cu prâjiturile Icăi, acordeonul dr. Pătruț Iliasă și versuri colective, atunci când Oana nu împlinise 1 an iar noi eram convinși că vom rămâne prieteni buni- sursă de bucurie pentru întreaga viață.

Au fost înscrise în Concurs 33 de lucrări semnate de elevi din Reșița, Caransebeș și Lupac.  Pe  categorii de vârstă, astfel: clasele V-VI 7 lucrări, clasele VII-VIII 14 lucrări și clasele  IX-XII 10 lucrări.

(mai mult…)

LA MULȚI ANI, Sabin PAUTZA!

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

11 feb.

„ În Reșița se nasc ceremonii/ De pe Bârzava, dealuri-veșnicii./ La Reșița dă floarea vieții-n spic/ Precum izvoarele în Semenic.” Imnul Reșiței, text Octavian  DOCLIN, muzica Sabin PAUTZA

Marți, 8 februarie 2022, sala LIRA a Liceului de Arte din Reșița, instituție de prestigiu care-i poartă numele, a fost gazda unui minirecital în onoarea maestrului Sabin PAUTZA la împlinirea vârstei de 79 de ani. Ca preambul la amplele manifestări de anul viitor când îl vom aniversa la 80 de ani, ceremonia a debutat cu Imnul Reșiței, text Octavian DOCLIN, muzica Sabin PAUTZA  în interpretarea corurilor ARMONIA și Allegretto ale Liceului de Arte, dirijor prof. Emanuela MOLDOVAN, la pian prof. Lucia GHILEA. Dariana COCORA, elevă în clasa a X-a, o soprană în formare, cea care studiază canto cu prof. Cornelia BALOGH REMELEI doar de un an fiind, în acest scurt răstimp laureată a mai multor concursuri- ultimul, premiul I la ”Emil MONȚIA”, Arad, a interpretat Cezar FRANCK ”Panis Angelicum” și Gherase DENDRINO  ”Când trandafirii au înflorit”, acompaniată la pian de prof. Lorand BALOGH REMELEI. Au ținut să-l felicite prof. Tudor PANIȚĂ, director al Liceului și președinta în exercițiu al Clubului Rotary Reșița, ec, Mihaela AZAP, Sabin PAUTZA fiind rotaryan.

(mai mult…)

SABIN PAUTZA și BOSSA NOVA

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

4 nov.

Seara de 22 octombrie din cadrul Festivalului Internațional ,,Sabin Pautza’’, a fost dedicată unui gen muzical care vine de peste ocean, dar care a fost încă de la apariție, îndrăgit de toată lumea. Sub genericul ,,SABIN PAUTZA și BOSSA NOVA’’, s-a desfășurat o seară frumoasă, în care Gabriela Costa și Alex Man au încălzit atmosfera din sala de spectacole a Licelui de Arte,, Sabin Păuța’’. Ei au adus prin bossa novele interpretate, căldura de pe  alte  meridiane și surâsul senin al oamenilor îndrăgostiți de frumos.

(mai mult…)

FISP VIII, REȘIȚA 250, 29 sept.- 24 oct. 2021

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

7 oct.

Sabin PAUTZA și generația sa.

Valeriu SEPI (Singapore) și Dimitrie GRAMA (Suedia)

Marți,  05 octombrie 2021, ora 18:00, Muzeul Banatului Montan din Reșița a găzduit vernisajul expoziției de artă plastică ”Mitologii personale, II” cu lucrări semnate Valeriu SEPI. După 7 ani, în an jubiliar REȘIȚA 250, artistul revine în locul nașterii și al copilăriei până spre adolescența târzie cu o expoziție de excepție semnată de un “absolvent de inginerie la Reșița” și de Artă Plastică la Timișoara, stabilit în Germania în 1985 și din 1991 în Singapore. Valeriu SEPI este un artist plastic autentic, cu expoziții în Dubai, Nepal, Brazilia, Columbia, Germania, Singapore. Evenimentul, cel de-al doilea din cadrul ediției a VIII-a a  Festivalului Internațional Sabin PAUTZA, REȘIȚA 250, în plină desfășurare, aduce acasă  unul dintre artiștii emlematici ai generației 1940-1950, o generație care a amprentat adânc istoria culturală dând identitate distinctă orașului în care Focul arde nestins de 250 de ani.

(mai mult…)
Pagina 1 din 10912345...102030...Ultima »