Arhiva | Conținut AUDIO

Dr. Larry L. Watts la Reșița

Postat de în Conținut AUDIO, Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 2 Comentarii

2 apr.

“Românii sunt un popor fără istorie, destinați să piară în furtuna revoluției mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevoluției și vor rămâne astfel pâna la extirparea sau pierderea caracterului lor național, la fel cum propia lor existență, în general, reprezintă prin ea însăși un protest contra unei mărețe revoluții istorice. Dispariția lor de pe fața pământului va fi un pas înainte.” (Karl Marx si Friedrich Engels, OPERE COMPLETE, vol. 8, pag. 229)

Afirmațiile îi aparțin, de fapt, lui Fr. Engels (Neue Rheinische Zeitung, ian.1848) si, după cum se vede, românii n-au pierit ca nație, din contră, prezența lor pe Pământ a fost un pas înainte (The World without Romania). Suntem aici și peste tot, nici mai răi ca alte nații, poate nici mai buni dar, cu certitudine, inventivi și creativi, plini de DOR. (mai mult…)

Suntem protejaţi!

Postat de în Conținut AUDIO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

26 feb.

Câştigătorii concursului “Omul şi furia naturii”

80 de ani de Protecţie Civilă în România la 28 februarie 2013 (Decretul Regal de Înfiinţare nr. 468 fiind semnat la 28 februarie 1933) şi Ziua Internaţională a Protecţiei Civile la 1 martie (prima atestare: 1931) au fost marcate marţi, 26 februarie 2013, începând cu ora 10:00, în foaierul şi sala LIRA ale Liceului de Artă “Sabin Păuţa” din Reşiţa. (mai mult…)

Igor Isac, în căutarea adevăratei Românii

Postat de în Conținut AUDIO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Igor Isac, în căutarea adevăratei Românii

24 mai

Un personaj fabulos, un călător fără bilet, un român care şi-a căutat România din inimă călătorind, dar, pentru că nu a găsit-o niciunde, s-a oprit din călătorie într-un loc oarecare, încercând să se salveze prin limbă, artă şi credinţă.

Acesta este Igor Isac, care a mărturisit joi, 17 mai, cu prilejul lansării volumului „Cartea aşteptării” (editura EIKON, Cluj-Napoca), la Librăria Semn de Carte, din Reşiţa (mai mult…)

Semne de carte pe orga- nismul viu al literaturii române

Postat de în Conținut AUDIO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Semne de carte pe orga- nismul viu al literaturii române

13 mai

Tema anunţată pentru întâlnirea de vineri a membrilor Clubului Discuţiilor Interesante, de data aceasta la librăria „Semn de Carte”, a fost schimbată în ultima clipă şi profesorul Daniel Lazăr a înlocuit comunicarea despre „Poezia postmodernă”, cu o temă mai largă, probabil mai pe gustul domniei sale. Astfel că referatul prezentat, în faţa membrilor şi a câtorva invitaţi, a fost cea cu privire la „Literatura română. Periodizare, evoluţie – privire generală”. (mai mult…)

Pagina 1 din 212