DUO COMPAGNI (Germania)

Postat de în Fără categorie » 0 Comentarii

21 feb.

Recital extraordinar: Susanne ENDRES- pian, Siegfried JUNG-tubă

Vineri, 23 februarie 2024, ora 18:00, în sala Lira a Liceului de Arte ,,Sabin Păuța” din Reșița va avea loc un recital extraordinar dedicat maestrului Sabin PAUTZA susținut de DUO COMPAGNI din Germania. Format din doi muzicieni de elită: pianista Susanne ENDRES și tubistul Siegfried JUNG, evenimentul va fi o premieră pentru Reșița prin formula componistică. Programul va cuprinde piese  semnate Enrico Crespo, Carlos Gardel și Sabin Pautza. Intrarea este libră.

Tubistul Siegfried JUNG, născut în Timișoara și stabilit în Germania, a studiat muzica orchestrală cu specializarea tubă la Universitatea de Muzică „Franz LISZT” din Weimar cu profesorul Walter Hilgers. Din 1999 este titular în orchestra Teatrului Național din Mannheim . Din 2018 este membru al Orchestrei Festivalului de la Bayreuth.  Siegfried JUNG a debutat în România ca solist în 2015, cu Orchestra Filarmonicii „George Enescu”  din București,  la Ateneul Român. Au urmat invitații în orașele Bacău, Neumarkt an der Mieresch/Târgu Mureș și  la festivalul „Timișoara Muzical”. În iunie 2022 a concertat  cu Orchestra Filarmonicii din Sofia, dirijată de Thomas Rösner. În 2017, CD-ul său de debut „Paesaggio” a fost lansat împreună cu Orchestra Teatrului Național Mannheim  sub genericul  Coviello Classics.  Au urmat   albumele  solo intitulate „El Inmortal” și „Kaleidoskop”, cu lucrări de Willi März.

Susanne ENDRES s-a născut în Speyer (Renania-Palatinat), Germania.  Studiază pianul  dela vârsta de 6 ani. Deținătoare a numeroase premii naționale la „Jugend musiziert”,  la Concursul Wolfgang Hoffmann precum și la  Concursul Karel Kunc, își desăvârșește studiile de pian la Universitatea de Muzică din Freiburg cu prof. Michael Leuschner și la Universitataea din  Mainz cu prof. Lydia Grychtolowna . În 2009, Susanne ENDRES  este co-fondator al Atelierului de muzică Kronberger și, din 2014, deschide, ca profesor calificat,  Sala de Muzică din Kronberg . Ca pianist acompaniator a susținut concerte în diverse formații cu:  saxofon, violoncel, voce, vioară și diverse coruri. Susanne ENDRES  formează,   în prezent,  împreună cu tubistul Siegfried JUNG, DUO COMPAGNI.

 DUO COMPAGNI. Duo-ul de tubă și pian are în repertoriu  compoziții noi  și aranjamente de lucrări din toată lumea. Accentul este pus pe designul sonor și pe bucuria de a cânta, care leagă pianista Susanne ENDRES și solistul de tubă Siegfried JUNG. Album lor, care va fi lansat de Haenssler Classic în 2024, arată acest lucru într-un mod impresionant. Au fost înregistrate doar lucrări latino-americane. Compozitorul argentinian Gerardo Gardelin a compus și aranjat special pentru DUO COMPAGNI.

Recitalul de la Reșița  din 23 februarie 2024 este organizat de Societatea pentru Cultură  „Metarsis” în perteneriat cu Liceul de Arte „Sabin PAUTZA” din Reșița,  Casa de Cultură a municipiului Timișoara, Colegiul de Artă „ Ion Vidu” Timișoara și sponsorizat de Compania producătoare de Tubă „Melton Meinl  Weston”.  Concertul începe la ora 18.00 și participarea este gratuită. (Camelia DUCA)

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...