Elena Farago- poeta copiilor

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

30 mart.

Copilăria este o lume de poveste, o lume a inocenţei, e ca o ţară a viselor, e ca o ţară a muzicii în care cântecul şi poveştile sunt nemuritoare.

Oriunde sunt copii, cărţile, jocul şi jucăriile sunt nelipsite, sunt apreciate ca fiind nemuritoare, ele antrenând fiinţa copilului într-o mulţime de activităţi, având rol benefic asupra personalităţii sale firave, ajutându-l să-şi dezvolte intelectul, potenţialul creativ, încrederea în forţele proprii, descoperirea şi aprecierea frumosului şi esteticului din jurul său.

Educatori şi părinţi, deopotrivă, sesizăm interesul scăzut al copiilor pentru lectură, ca efect al activităţilor multiple care substiuie lectura.

Pe Elena Farago o putem numi, fără exagerare, poeta copiilor. Nu există copil care să nu iubeasca poeziile ei. Noi, oamenii mari, le-am învăţat cu ani în urmă şi le regăsim cu placere  în cărţile pe care le studiem cu elevii noştri, cu copiii noştri. Şi ce plăcere mai mare poţi să trăieşti, ca dascăl, atunci când vezi bucurie, placere, atenţie şi implicare din partea elevilor tăi  în timpul lecţiei? Când subiectul lecţiei tale este “Căţeluşul şchiop” sau “Doi fraţi cuminţi” poţi fi sigur că lecţia îţi va ieşi bine.

Consider că Elena Farago este poeta care, chiar după atâţia ani, prin poeziile sale, îi atrage cel mai mult pe copii aproape de cărţi, de bibliotecă şi le insuflă aproperea de placerea de a citi. ( Prof. Ozana Drăgilă- clasa a II-a B Şcoala Gimnazială nr. 2 Reşiţa- în activitate cu copiii la Semn de Carte vineri, 29 martie 2013)

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...