Sub semnul postumităţii

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Sub semnul postumităţii

5 feb.

Lansarea volumului de versuri „Şi pietrele doinesc parcă-n picioare” semnat de Florin Tiberiu Giulvezan (joi, 2 februarie 2012) a stat sub semnul postumităţii la Librăria Semn de Carte din Reşiţa, într-un cadru comemorativ de sinceră reculegere. Revendicat de cenaclul Semenicul, poetul şi-a văzut cartea, pe patul de spital, publicată cu sprijinul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a Judeţului Caraş-Severin, la Editura Marineasa din Timişoara, dar n-a mai ajuns să o şi lanseze, după moartea autorului, survenită la 2 noiembrie 2011, volumul fiind prezentat şi dăruit doar colegilor de cenaclu, la iniţiativa cărora a şi fost organizată, dealtfel, lansarea.
Precizând că toate manifestările proiectului cultural Metarsis se vor desfăşura în 2012 sub egida Anului Caragiale, gazda librăriei, Camelia Duca a ales un motto despre celebritate al scriitorului şi dramaturgului român, potrivit căruia „celebru este unul care începe să trăiască după ce a murit” . Din nefericire, pentru că nu poţi să devii nemuritor, cum se exprima moderatorul acţiunii, criticul Gheorghe Jurma, decât dacă mori. Şi cum cenaclul Semenicul a început să-şi numere morţii, înseamnă că are deja istorie.
Volumul a fost prezentat de cel care i-a fost prieten apropiat, poetul Ion Moşteoru, care a citit câteva poeme alese împreună cu autorul înainte ca acesta să se întoarcă la Dumnezeu. Despre Florin Tiberiu Giulvezan şi poezia sa au mai vorbit prof. Petru Bungărzan, scriitorul Anton Georgescu, poeţii Gheorghe Zincescu şi Iacob Roman, la evenimentul lansării participând soţia şi fiul autorului, prieteni, cunoştinţe şi colegi de cenaclu. (Alexadra Gorghiu)

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...