Arhivă | octombrie, 2023

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL SABIN PAUTZA

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

19 oct.

ed. a X-a, Jubiliară, 80-60, Reșița, 25-29 oct. 2023

Motto: „În Reșița se nasc ceremonii/ De pe Bîrzava, dealuri-veșnicii./ La Reșița dă floarea vieții-n spic/ Precum izvoarele în Munții Semenic.” Octavian DOCLIN, Imnul Reșiței

Festivalul Internaţional SABIN PAUTZA (FISP) este un proiect METARSIS iniţiat în 2014 din preţuire faţă de una dintre valorile de necontestat ale Banatului Montan – şi nu numai – compozitorul şi dirijorul Sabin PAUTZA şi din respect pentru muzica de calitate, muzică studiată în ani de zile, cu dăruire și sacrificii.  Concretizat prin efortul unit al iubitorilor de muzică adevărată, FISP,  a ajuns la ediția a X-a,  ediție Jubiliară, anul 2023 fiind anul în care Sabin PAUTZA a aniversat, la 8 februarie, 80 de ani de viață și 60 de ani de carieră.

Evenimentul cuprinde: expoziţii, lansări de carte,  concerte, recitaluri şi Concursul de Interpretare Pianistică şi Compoziţie SABIN PAUTZA (cofinantat de Consiliul Judetean Caras-Severin) după urmatorul program:

(mai mult…)

Kirchweih 2023 Wolfsberg / Gărâna

Postat de în Evenimente desfasurate » 0 Comentarii

17 oct.

Al 153- lea Hram al Bisericii Romano-Catolice Sf. Tereza de Avila

Sâmbătă, 14 octombrie 2023. Într-un timp al regăsirii de sine, al credinţei, cu inima deschisă și ochii ațintiți asupra lumii în care trăim, acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de înțelepciune,  toleranță și speranță. Am fost ÎMPREUNĂ la Wolfsberg / Gărâna, micuța localitate de la poalele Munților Semenic, în Caraș-Severin, în sărbătoarea celui de-al 153-lea Hram al Bisericii Romano-Catolice așezate sub tutela Sfintei Tereza de Ávila și ne-am rugat  împreună.

(mai mult…)

Kirchweih Wolfsberg/ Gărâna

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

10 oct.

“Nu aspira să fii binefăcătorul întregii omeniri, ci mulţumeşte-te să faci bine persoanelor în mijlocul cărora trăieşti.” Sf. Tereza de Avila

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, Gărâna / Wolfsberg, micuţa localitate din Banatul Montan, așezată la poalele Semenicului, va îmbrăca straie de sărbătoare. Kirchweih-ul, Hramul Bisericii Romano-Catolice Sfânta Tereza de Avila (1515-1582), biserică ridicată în anul 1879 de germanii colonizați aici de Francisc I, va fi marcat anul acesta după următorul program:

(mai mult…)

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL SABIN PAUTZA

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

3 oct.

ed. a X-a, Jubiliară. 80- 60, Reșița25 oct.-29 oct.2023

„ În Reșița se nasc ceremonii/  De pe Bârzava, dealuri-veșnicii./  La Reșița dă floarea vieții-n spic/  Precum izvoarele în Munții Semenic.”  Imnul Reșiței, text Octavian DOCLIN, muzica Sabin PAUTZA

CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE INTERPRETARE PIANISTICĂ ȘI COMPOZIȚIE SABIN PAUTZA , Reșița, 27-29 octombrie 2023

IMNUL REȘIȚEI– muzica SabinPAUTZADescarcă

IMNUL REȘIȚEI– versuri Octavian DOCLINDescarcă

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL SABIN PAUTZA – ediția a X-a, Jubiliară,  80-60  se va desfășura, în anul în care compozitorul, dirijorul, profesorul  univeristar  Sabin PAUTZA  a împlinit 80 de ani de viață și 60 de ani de carieră strălucită în țară și în străinătate, în  semn de prețuire față de una dintre valorile de necontestat ale Banatului Montan, ale României și ale lumii.

CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE INTERPRETARE PIANISTICĂ ȘI COMPOZIȚIE SABIN PAUTZA  este parte a FISP X  și se va desfășura, la Reșița, între  27-29 octombrie 2023. În caz excepțional, concursul se va desfășura on line.

(mai mult…)