8 Martie

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

8 mart.

Într-un proiect numit “Cultura- axis mundi “ ziua mamelor a avut un rol important ca o axă în jurul căreia se învârte o lume bazată pe primul miracol. Dacă naşterea Universului e un miracol îndepărtat, mamele prin minunatul dar ce li s-a dat, dar şi doamnele şi domnişoarele prin mirajul pe care îl oferă în fiecare zi din cotidian făcând-o sepecială, ar trebui ,poate, celebrate de mai multe ori pe an. Dar pentru 8 Martie, doamnele profesoare  Athina Lungu, Ana Kremm, Camelia Mladin, Valenentina Fiștea-Homescu de la Liceul Teoretic  “Diaconovici-Tietz” Reşita, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Cultură Tradiţională, reprezentat prin doamna Angelica Herac-Stanciu şi cu Societatea pentru cultură “Metarsis”, prin librăria “Semn de Carte” s-au gândit la un mini-spectacol dedicat în special celebrării mamelor şi femeii. Versuri recitate de elevii: Cocoroiu Khali, Ivu Larisa, Panici Slageana, Lang Andreas, Lăzărescu Letiţia, Gudea Marco din clasa a 6-a B Faricea Aura, Guia Andrada, Aga Cristina, Hațegan Rebeca din clasa a 6-a A, Colojoară Simona şi Bote Raluca din clasa a 7-a A, felicitări şi desene însoţite de versuri realizate de elevi din clasele a 6-a A ,a 6-a B , a7-a A și a 7-a B precum şi un filmuleţ realizat de Ghiţă Larisa şi Franţ Georgiana din clasa a 9-a C au constituit părţi ale programului completat cu note de nostalgie elegantă de folkistul Cristian Melcher. O atmosferă caldă şi primitoare ne-a făcut să recităm poeziile pregătite chiar dacă iniţial am avut trac. Pentru acestea îi putem mulţumi doamnei Camelia  Duca, gazda noastră atât de MAMĂ şi atât de minunată mereu şi librăriei “Semn de Carte” care reprezintă cu adevărat un vector în cultura resiţeană.

Cred că 8 Martie ar trebui primit ca un moment în care celebrăm adevărate “minuni ale naturii” aşa cum e “Floarea de colţ”, ce reprezintă şi titlul unei melodii ascultate acolo ale cărei acorduri îmi răsună şi acum în minte.

Tuturor doamnelor şi domnişoarelor mele dragi, aniversate de 8 Martie le urez “La mulţi ani”, cu tot respectul. (prof. Camelia Mladin)

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...