SENS UNIC pentru femei.

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 4 Comentarii

10 mart.

LA MULȚI ANI doamnelor și domnișoarelor! 

“Femeile sunt de două categorii: unele sunt mai ales mame, altele iubite. Dacă le compari cu anotimpurile, femeia-mamă este ca anotimpul ploilor: îți dă hrană, te potolește, îți înlătură toate lipsurile, te mulțumește prin sacrificiile sale proprii. Femeia- iubită este ca primăvara: misterul ei de nedestăinuit, farmecele ei sunt dulci și nelinștea ei îți trezește valuri de sânge” (Rabindranath Tagore). Mamă sau iubită, FEMEIA a fost sărbătorită, cum se cuvine, la librăria Semn de Carte vineri seara. Doamnele și domnișoarele au fost întâmpinate cu sangria- băutura fiestelor latine- și au fost răsfățate de tinerii reșițeni de la SENS UNIC. Doru Dinu Glavan, președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a transmis doamnelor și domnișoarelor gândurile sale bune și urări de viață lungă, sănătatoasă, înaintea  programul oferit de studenții reșițeni: Vlad Crânganu- chitară, voce, Adrian Stoia-clape, Oana-Maria Voicu- cajon și Diana- Zăstran- voce, program care a început cu binecunoscuta “Iubesc femeia”, melodia fredonată de generații întregi – elogiu celor care sunt “a vieții cheie”. Scriitorul și poetul Constantin Rupa a omagiat FEMEIA și MAMA în două momente distincte, apreciate și aplaudate la scenă deschisă. Vizibil emoționat, în librărie fiind și mama și prietena sa, Vlad Crânganu a recitat doua strofe sugestive, organizatorii declarându-l, oficial, câștigătorul  „trofeul“  serii-  excelentul volum „Calomnii mitologice” de Octavian Paler (il așteptăm pe Vlad să vină dupa recompnsâ). Premieră pentru Reșița a fost piesa AUTOSTOP a celor de la SENS UNIC ( versuri și muzica proprii).

Seara s-a încheiat așa cum a început, cu aceeași “Iubesc femeia”- tinerilor alăturându-se, cu vocea și chitara Lucian Duca, pentru că, nu-i așa: “Femei sunt multe-n lumea asta mare/ Frumoase ca seninul înstelat/ Gasești plăceri nebune-n fiecare/ Și-s dulci ca o sclipire de păcat// De-mi place-o brună cu ochi de jăratec/ În focul căror inima-mi topesc/ Apare-o blondă cu-n surâs sălbatec/ Și nu mai știu pe care s-o iubesc…”

LA MULŢI ANI doamnelor și domnișoarelor, să fiți iubite și să aveți un SENS UNIC- spre fericire!

Eveniment organizat de METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte.

4 comentarii la “SENS UNIC pentru femei.”

 1. Balanescu Dana 13. mart., 2014 at 8:42 #

  Si a mai vorbit la inceput si DORU DINU GLAVAN!

  • metarsis 14. mart., 2014 at 21:51 #

   Am consemnat faptul ca s-a adresat doamnelor presedintele Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, Doru Dinu Glavan.M-am temut ca mi-a scapat…

 2. Balanescu Dana 11. mart., 2014 at 3:18 #

  Am un…1,51 inaltie, fiind f. mica, probabil de aceea am fost, iarasi, uitata (la fel ca si la lansarea volumului lui Ioan popa (in toana trecuta…).
  Nu e vorba de orgoliu /din fericire, nu sufar de asa ceva), ci de consemnarea exacta a momentelor derulate la un eveniment. (deformatie de istoric, probabil)!

  • metarsis 14. mart., 2014 at 21:54 #

   Mica la stat, mare la sfat… parca mai era unul din aceeasi bransa. Dana am mentionat faptul ca ai vorbit intr-una din imaginile atasate desi se stie bine ca o poza spune mai mult de cat 1000 de cuvinte.

Lasă un comentariu...