Focul nestins și Ioan Mato

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

27 iun.

35457_f_90915000Dublă expoziție de fotografie: „Reșița – 245 de ani”

Un nou eveniment din seria celor omagiale dedicate FOCULUI NESTINS al Reșiței va avea loc marti, 28 iunie 2016 de la ora 18:00 la libraria reșițeana Semn de Carte, str. Libertății 13. Expoziția panotată pe simezele ceainăriei este o premieră. Pentru prima data, tată și fiu expun, împreună, fotografii. Dacă Ioan MATO jr. a avut prima personală la Semn de Carte în 22 noiembrie 2011 sub genericul ”Culorile toamnei”, expoziție primită foarte bine de critica de specialitate, iată că momentul aniversar este cel mai bun prilej de a aduce în fața publicului, excelente lucrări de fotografie semnate Ioan MATO sr.., cel care, mai bine de 50 de ani, a fost fotograful oficial al Combinatului Siderurgic Reșița, actual TMK (din februarie 2004 este parte a Truvnaya Metallurgieskaya Kompanya).

Vă invităm la vernisajul unei expoziţii duble de fotografie, inedită, Ioan MATO sr. față în față cu fiul căruia i-a transmis pasiunea sa pentru fotografie, Ioan MATO jr. Veți avea prilejul să admirați 50 de fotografii alb- negru și color ale Seniorului, fotografii care surprind Focul nestins al Reșitei industriale de până în 1989, și 29 de fotografii color care surprind fabulosul Banat Montan, instantanee realizate din pasiunile pentru fotografie și drumețit ale Juniorului.

Și poate, nu întâmplator, în 28 iunie 2004, Ioan MATO sr. era redat, trupește, pamântului, plecat fiind să descopere frumusețile Raiului.

Dubla expoziție Ioan MATO sr. și Ioan MATO jr. este parte a proiectelor „Luna iunie – luna expozițiilor” (ediția a IX-a) și „Reșița – 245 de ani”/ „Juni – unser Ausstellungsmonat“ (IX. Auflage) und „Reșița / Reschitza – 245 Jahre“ sub egida Forumului Democratic al Germanilor din Banatul Montan cu sprijinul Societății pentru Cultură Metarsis –activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...