FISP 2015, ed. a II-a

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

22 mai

Festivalul Internațional SABIN PAUTZA (FISP), Ziua a II-a, dimineaţa

copVineri, în  dimineața zilei de 15 mai 2015, a doua zi din Festivalul Internațional SABIN PAUTZA (FISP),  în Aula Magna a Universității Eftimie Murgu din Reșița, peste 300 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 2  au fost, spre bucuria organizatorilor, numai ochi și urechi (recunoscut fiind faptul că este greu să captezi atenția atâtor copii), la cocertul cameral susținut de CORUL ALLEGRETTO , sub bagheta prof. Emanuela Moldovan.

Corul, format din  elevi de gimnaziu ai Liceului de Arte din orașul de pe Bârzava, deține Premiului I  la Concursului Naţional Coral din anul 2014, este pregătit de o echipă sprijinită de maestrul Sabin PAUTZA și formată din dirijor – prof. Emanuela MOLDOVAN, dirijor asistent- prof. Adelina BILAN, corepetitor – prof. Cristian ROȘOAGĂ, activităţi de secretariat – prof. Diana SZUIOGAN, s-a impus în fața corurilor liceelor vocaționale din România.

Dirijorul corului- prof. Emanuela MOLDOVAN s-a născut în anul 1977 la Reșița, județul Caraș-Severin. Absolventă a Liceului de Muzică ION VIDU din Timişoara (1996) și licenţiată a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timişoara (2001) este fondator și dirijor a mai multor ansambluri corale (Cor de studenți timișoreni, Corul mixt al Bisericii Baptiste Speranţa  Reşiţa, Corul de cameră Armonia) alături de care susține concerte în localităţi din partea de vest a ţării (Arad, Deva, Lugoj, Oradea, Reşiţa, Timişoara). În prezent este dirijor al Corului ALLEGRETTO și profesor titular la catedrele de vioară, ansamblu coral, teorie şi solfegiu la Liceul de Arte Sabin Păuța din Reșița.

Cuvântul de întâmpinare  a fost rostit de prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, prorector al Universității Eftimie Murgu din Reșița care și-a exprimat bucuria de a găzdui atât de mulți copii în unul dintre evenimentele dedicate personalității muzicale reșițene cu recunoaștere internațională.

Programul corului a cuprins piese semnate Terre Mc. Pheeters, Constantin Dragușin, Timotei Popovici, Pretorian Vlaiculescu. Surpriza plăcută au fost cele doua piese semnate și dirijate de Sabin Pautza: Jericho și Dimineața ziua bună. Concertul, care s-a bucurat de prezenţa prof. Cristian Roşoaga- pian, Dragoș Natanael, cl. a XI-a- flaut și  Robert Gyure, cl. a X-a – trompetă, a stârnit ropote de aplauze și, efectiv, strigăte de bucurie așa cum numai copiii le pot face, sincer și candid.

Sub titlul SABIN PAUTZA ȘI COPIII, în Aula Magna a Universitatii Eftimie Murgu din Reșița, a avut loc un concert cameral scurt dar extrem de bun și dens, prin care copiii au cântat, spre încântare, altor multor copiii, cu inima deschisă, dând dimensiuni reale talentului lor în muzică. Și aproape 400 de copii au avut ocazia să-l întâlnească, să-i asculte dintre compoziții și să-l vadă dirijând pe Sabin Pautza, personalitate marcantă a vieții muzicale românești și internaționale, într-o armonie perfectă.

01 02 10 03 04 05 07 08 09 06

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...