Iulian Vitalis COJOCARIU

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

26 aug.

Expoziție – In memoriam

Joi, 28 august 2014 de la orele 17:00 la librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, îl vom readuce în memoria colectivă pe IULIAN VITALIS COJOCARIU (10.01.1039- 30.08.2013). Devenit în urmă cu un an “Paznicul cerului”, Bebe Cojocariu- artist vizual, pictor, “zugrav” cum se autodefinea cu fină ironie, va fi comemorat în prezența celei care i-a fost înger păzitor, Geta Cojocariu, printr-o expoziție cu lucrări ale MAESTRULUI, într-o întâlnire non formală, la care sunteți invitați. Să evocăm  unul dintre reperele culturale autentice ale Banatului Montan, cu o operă remarcabilă, fost președinte al Uniunii Artiştilor Plastici Filiala Reşiţa în anii ’90, despre care criticul  Pavel Șușară (bănățean și el) afirma “Nu întâmplător chiar și personajele… sunt făpturi care oscilează între cer și pământ. Unul dintre personajele lui, un spirit ambulatoriu, el poate să ne spună cum îl cheamă, zice că e paznic la cer pentru că a pierdut pământul. Bebe Cojocariu nu a pierdut pământul și aspirația lui este să ajungă la cer, să ajungă la dematerializarea substanței pentru a accede la spiritul pur, la lumina aceea bânuită dar mereu îndepărtată”. Joi după amiază lumina lui Bebe Cojocariu va arde la Semn de Carte.

Invitați speciali:  Ada D. Cruceanu, Octavian Doclin, Vasile Bogdan, Nicolae D. Vlădulescu, Doru Dinu Glăvan, Doru Vasiuți, Ioan Prodan, preot Nicolae Hațiegan, prieteni ai Maestrului.

Eveniment organizat de Societatea pentru Cultură METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte și Geta Cojocariu, soția Maestrului.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...