EMINESCU- ziaristul

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

3 iul.

Vineri, 4 iulie 2014, orele 18:00, librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, găzduiește un eveniment de exceptie: EMINESCU- ziaristul. Moderat de Doru Dinu Glavan, președinte al Uniunii Zariștilor Profesioniști din România și având ca invitați pe regizorul Mihai Lungeanu (București) și pe criticul Gheorghe Jurma- reputat eminescolog reșițean, evenimentul își propune, la 125 de ani de la trecerea în neființă (15 iunie) evocarea  jurnalistului – ipostaza mai puțin cunoscută- a lui Mihai Eminescu și  a perioadei 1877-1883 când “poetul nepereche” a lucrat la “Timpul” unde, între anii 1880-1881 a fost redactor șef.

“Ziua de 28 iunie 1883 este ultima zi de lucru a ziaristului Mihai Eminescu, în redacţia Timpul. A fost ziua când temutului publicist i-a fost luat dreptul de a mai activa în rândul presei, pentru atitudinea sa tranşantă în ceea ce înseamnă moralitatea întregii societăţi.” (Doru Dinu Glavan).

“Să nu uiți” – Dănuț Ghilea

Cu acest prilej va fi lansat cd-ul SĂ NU UIȚI  al tanarului reșițean DĂNUȚ GHILEA,  un adolescent frumos și talentat, o voce care va marca, cu siguranță, muzica de calitate din România.

Un eveniment organizat de Societatea pentru Cultura METARSIS – servicii de cultura urbana si arta contemporana prin libraria Semn de Carte in colaborare cu Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania Filiala Caras-Severin si Asociatia Radio Semenic.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...