Expo sculptură în lemn

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

5 iun.

Cercul “JACOB NEUBAUER”  al FDGR

Marți, 3 martie 2014 orele 18:00, în ceainăria librăriei Semn de Carte a fost vernisată expoziția cercului de sculptură “Jacob Neubauer” de pe lângă Forumul Democrat al Germanilor din România, filiala Caraș-Severin. Reprezentant de seama al etniei germane din Banatul Montan, polisportiv și artist, fondator al cercului de sculptură în lemn, Jacob Neubauer (1922- 2001) a fost evocat de Yvonne Christa Demeny – membru în comitetul de conducere al FDRG- CS prezentându-l, apoi, pe Geroge Molin-  discipol al lui Jacob Neubauer, coordonator și îndrumator actual al cercului de sculptură mică în lemn.

“Din anul 2001 de când coordonez cercul de sculptură mulți tineri și vârstnici au putut frecventa acest cerc, inițiindu-se în tainele sculpturii. Lucrăm în lemn de tei, cireș, nuc și stejar, cu dălți, topoare, fierăstraie și alte unelte specifice. Munca noastra nu e zadarnică. Am participat la numeroase expoziții în Reșița, Gărâna, Oravița, Petroșani, Bacău, Pitești și am obținut premii importante. Noi, membri cercului, suntem o familie și promovăm spiritul de echipa. Cercul este deschis tuturor celor care vor să se inițieze în tainele sculpturii de mici dimensiuni” a  spus, printre altele, George Molin.

Prezent la eveniment- pr. Mihai Ciucur- inspector pentru tineret al Episcopiei Caransebeșului: “Preocuparea pentru artă, creșterea și educarea tinerei generații pe care, cu multa consecvență  o manifestă, de ani buni, Forumul Democrat al Germanilor din Reșița ne bucură și ne dă speranță pentru vremurile care vin. Maestrul George Molin- coordonator al cercului de sculptură al FDGR-CS este, pentru mulți dintre noi, un model în ceea ce privește misiunea sa asumată de artist și promotor al adevăratelor valori ale vieții. Printre ele, domnul Molin este coordonatorul cercului de sculptură din cadrul taberelor de creație și al cercurilor artistice organizate de sectorul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, lucru de care suntem mândri și care ne onorează”.

La Semn de Carte sunt expuse 35 de lucrări semnate de: Marianne Florea, Adelin Țibru, Adi Ardelean, Alex Molin, Tatiana Țibru, Grigorie Ciucur, Emanuel Manole, George Molin. Expoziția, pe care vă invităm să o vizitați,  va ramâne panotată pâna marți, 17 iunie 2014.

Evenimet organizat de FDRG-CS cu sprijinul Societății pentru Cultură METARSIS prin librăria Semn de Carte.

Un comentariu la “Expo sculptură în lemn”

 1. Balanescu Dana 07. iun., 2014 at 3:32 #

  3 iunie, cred ca a fost! (nu martie)
  Regret ca nu am participat (stiam din programul primit de la Forumul german), am fost, insa plecata din localitate.
  L-am cunoscut bine pe dl. Iacob Neubauer (am lucrat impreuna ani buni la muzeu). L-am admirat si am invatat multe de dumnealui.
  Am scris despre dumnealui in revista Reflex, 2001, articol expus si la una din expozitiile comemorative, organizate de FG la Directia de cultura CS.
  Cât despre dl. George Molin, originar din localitatea Ticvaniu Mare, care a dat unul din cei mai mari sculptori romani- Romul Ladea, merita toata laudele si admiratia pentru activitatea sa ca indrumator al cercului de sculptura, dar si ca artist plastic.
  Felicitari organizatorilor!

Lasă un comentariu...