Gheorghe Popoviciu şi Banatul Montan

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Gheorghe Popoviciu şi Banatul Montan

3 nov.

“Datorita colonelului (rez) Gheorghe Popoviciu am vazut la faţa locului adevărate splendori ale naturii precum cascada Şuşara, lacul Ochiul Bei, Cheile Caraşului şi ale Nerei, satul Sfânta Elena sau stânca Babacaia. Cu asemenea locuri Caraş-Severinul ar fi capabil să rivalizeze cu cele mai vizitate regiuni turistice ale lumii “a declarat  cunoscutul istoric Mircea Rusnac în deschiderea întâlnirii din prima zi de marţi a lunii când, conform obiceiului stabilit de ceva vreme  “drumeţii” Prietenilor Munţilor s-au întâlnit la librăria Semn de Carte. Vizionarea video-clipurilor realizate de Gheorghe Popoviciu pe trasee  din Banatul Montan parcuse în 2011 ne-a dezvăluit un Banat Montan fabulos, de la Reşiţa la Caraşova şi Prolas pe Cheile Nerei, la Sasca Montană, Cărbunari şi Lacul Dracului pe cheile Şuşarei, de la Târnova prin cantonul Izvorul Rău la Groposu, de la Văliug la Garâna şi pe Vârful Cuca până la Tâlva Câmpului, au fost o reală încântare.

O seară minunată între prieteni, cu iubitori de drumeţii, poveşti şi imagini spuse sau privite, momente clare de îndemn spre o atitutine “slow” vs. “fast” într-o lume agitată care, în goana nebună după bunuri materiale nu ne lasă să ne deschidem ochii spre adevăratele valori: calm, linişte, natură, echilibru, iubire necondiţionată…….




Un comentariu la “Gheorghe Popoviciu şi Banatul Montan”

  1. Iosif PASCU 08. feb., 2012 at 10:39 #

    Preocuparea intensa a domnului Popoviciu este de apreciat intrucit se remarca intentia deloc minora de a arata tuturor ca locurile vizitate sunt importante in mod deosebit prin incarcatura istorica,culturala,industriala si nu numai.Locurile pe care le vedem in video clipurile realizate arata tuturora mai ales tinerilor ca aceste locuri au fost cindva leaganul culturii industriale a judetului Caras-Severin ,care au culminat cu dezvoltarea fara precedent a industriei in acest colt de tara.
    Pentru aceasta preocupare pot sa multumesc domnului Popoviciu de felul in care vrea sa arate trecutul istoric fara de care nu putem vorbi de un viitor.

Lasă un comentariu...