Palimpsest

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 3 Comentarii

Palimpsest

26 oct.

Palimpsest cu Ştefan Cazimir, Cornel Ungureanu, Titus Suciu, Ion Cocora şi Dana Pocea.

O qvadruplă lansare de carte din seara zilei de luni, 24 octombrie 2011 de la librăria Semn de Carte din Reşiţa, s-a constituit într-un regal literar. Întalnirea cu editura Palimpsest din Bucureşti a fost un eveniment de anvergură ce a adus faţă iubitori de cultură cu oaspeţi din capitală, nume importante ale literaturii de astăzi. Oaspeţii au fost întâmpinaţi de poeta Liubiţa Raichici – director al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional. Au fost lansate: cartea–eseu “Epistolă către Odobescu” semnată de profesorul universitar, renumit caragialist, fondatorul partidului “Liber Schimbist”- Ştefan Cazimir, “Petre Stoica şi regăsirea Europei Centrale”, prima carte consacrată marelui poet bănăţean semnată de unul dintre cei mai importanţi critici contemporani Cornel Ungureanu, “Ultima bornă” o carte-surpriză semnată Titus Suciu cunoscut ca autor al unor romane de succes, şi, nu în ultimul rând, “Într-o elegie cu obloanele trase”, un volum de poezie de maturitate, semnat de criticul, scriitorul şi directorul editurii “Palimpsest” Ion Cocora, poet pe care exigentul critic Marin Micu îl aprecia ca fiind “firesc şi profund când scrie despre existenăţ şi moarte”. Seara a fost întregită de recitalul actriţei Dana Pocea- interpretă a unor roluri de valoare  în spectacole semnate, printre alţii, de Alexander Hausvater, Mihai Manuţiu, Cătălina Buzoianu, prezentă la Reşiţa cu o selecţie de versuri semnate Ion Cocora. Autorii volumelor lansate au acordat autografe iubitorilor de cultură. Evenimentul, marca Metarsis –activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană a fost posibil prin colaborarea cu Radio România Reşiţa.

De asemenea, iubitorii de carte vor avea posibilitatea să găsească pe standul  Editurii “Palimpsest”, director Ion Cocora, şi alte aparţii de larg interes. Amintim cartea Elenei Caragiu, soţia marelui actor Toma Caragiu, O simplă vizită, un veritabil bestseller , albumul Pictura Bisericilor Ortodoxe din Transilvania, cu un studiu de Viorel Nimigeanu, câteva titluri pentru elevi ce urmează să susţină bacalaureatul (“Proza românească în perioada interbelică”, antologie comentată”, vol. 1, 2, de Vasile Voia,  „Limba Română. Repere teoretice. Exerciţii” de Lizica Mihuţ  şi  Dumitru Mihăilescu , “Limba română şi Noul Dom. Norme şi Grile” de Lizica Mihuţ şi Bianca Miuţa), o carte care acoperă jumătate de veac din istoria timbrelor fiscale în România şi a folosirii lor în serviciul poştal: “Timbrele fiscale folosite în serviciul poştal român 1872 – 1915” de Călin Marinescu şi Ştefan Vârtaci, 4 volume  din din Jurnalul inedit al lui Valentin Silvestru, incitant, bogat în informaţii, care se citeşte ca un roman, oferind ceea mai completă imagine a teatrului românesc din a doua jumătate a secolului XX  şi a slujitorilor lui. etc. etc

3 comentarii la “Palimpsest”

 1. catalin 15. mart., 2015 at 20:00 #

  Lizica Mihut , Bianca Miuta : Limba romana si noul doom: norme si grile ,daca mai eista, rog sa ma anuntati pe mail,multumesc mult.

 2. LS 09. dec., 2011 at 15:58 #

  Buna ziua,

  Cum pot lua legatura cu Ed. Palimpsest?

  Multumesc

  • Iosif Gheorghe 13. nov., 2012 at 13:09 #

   Unde pot cumpara cartea lui Eugen Serbanescu „A doua scrisoare pierduta”, 2012, Ed. Palimpsest ? Am cautat in 9 librarii si nu am gasit-o.

Lasă un comentariu...