CĂRŢILE – bătrâni sfătoși

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

CĂRŢILE – bătrâni sfătoși

17 oct.

O carte te învață lucruri bune, precum un blând  bunic. Și așa cum un proverb românesc spune că : „Cine n-are bătrâni să-și cumpere” tot la fel s-au gândit și elevii clasei a IV-a , de la Școala cu clasele I-VIII nr. 1 din Reșița, sub îndrumarea doamnei învățătoare Maria Ciontu, să-și achiziționeze fiecare câte-o cărticică din banii adunați la pușculiță,vizitând, luni, 17 octombrie 2011, Librăria Semn de Carte.

De multe ori ne facem cadouri și singuri și-atunci, dacă este cartea un dar pe care-l poţi deschide iar …și iar…, haideți să ne facem bucurii ori de câte ori vom deschide cartea cumpărată cu…  sacrificii. Pentru cei mai mulți dintre ei este prima carte pe care și-o cumpără. Cu siguranță peste ani, când privirea li se va odihni pe însemnarea datei când au făcut achiziția, momentul acesta minunat din copilăria lor le va aduce zâmbetul pe buze.

Pornind de la constatarea faptului că elevii utilizează din ce în ce mai puţin cartea ca resursă informaţională, am dorit ca prin această activitate să stimulez interesul acestora pentru lectură, conducându-i într-un cadru specific întâlnirii cu CARTEA și eficient pentru exersarea şi valorificarea competenţelor de bază, indispensabile evoluţiei viitoare a şcolarului.

Elevii  trebuie să înțeleagă importanța  pe care o are cartea și lectura în viața omului .

–         Să cunoască importanța limbajului scris;

–         Să cunoască alcătuirea unei cărți;

–         Sensibilizarea față de valoarea morală și sentimentală a cărții;

–         Educarea elevilor în spiritul dragostei pentru carte și cunoaștere;

–         Dezvoltarea pasiunii pentru citit;

–         Să cunoască marii scriitori ai literaturii române și chiar universale.

Dragi elevi , lectură plăcută !

(Prof. înv. primar Maria Ciontu)


Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...