IN MEMORIAM

Postat de în Fără categorie » 0 Comentarii

19 feb.

Velișcu BOLDEA
Velișcu BOLDEA (02.nov.1937- 22 feb.2006)

Vineri, 19 februarie 2021,  de la ora 11: 00, Școala Populară de Arte și Meserii ”Ion ROMÂNU” din Reșița, str. Făgărașului 12 A,  a fost gazda  simpozionului  omagial Velișcu BOLDEA 15. Evenimentul  s-a desfășurat în prezența soției, a unui număr limitat- din motive obiective-  de oameni de cultură, foști colaboratori, prieteni  ai celui omagiat la 15 ani de la deces.

Personalitatea marcantă a folcloristului de excepție, păstrător al tradiției  populare triunghiulare- port, cântec, joc- folclorist de excepție, coregraf, promotor al autenticului a fost subliniată printr-o expoziție de fotografie, discuții și amintiri depănate de  Gheorghe ȚUNEA, succesorul celui evocat  la conducerea Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Caraș- Severin până în 2017, la pensionare, foști colaboratori:  Ștefan ISAC, Nistor GHINBOAȘĂ, Ioan  GHIAUR,  Dumitru DRAGOMIR. Întâlnirea  s-a încheiat cu o Suită Instrumentală din Banat în interpretarea profesorilor Scolii Populare de Arte ți Meserii ”Ion ROMÂNU”: Lăzărică CEGA, Ionel BONȚU și Constantin MOISE. (Camelia DUCA)

Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea tuturor restricțiilor impuse de starea  pandemică.

Organizatori: Consiliul Județean Caraș-Severin, Școala Populară de Arte și Meserii Ion ROMÂNU, Reșița, Societatea pentru Cultură METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...