END POLIO NOW

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

22 oct.

End Polio Now

24 octombrie, Ziua Mondială a Luptei Împotriva Poliomielitei

Miercuri, 24 octombrie 2018, în Ziua Mondială a Luptei Împotriva Poliomielitei, ora 18, la librăria reșițeană Semn de Carte, str. Libertății 13, Club Rotary Reșița- District 2241 România- Republica Moldova va marca progresul istoric spre o lume fără polio, alăturându-se miilor de evenimente rotaryene la nivel global dedicate creșterii gradului de conștientizare a populației asupra importanței vaccinării și eradicării acestei boli invalidante. În  2014, Rotary Club Reșița a lansat provocarea celorlalte cluburi Rotary din întreaga lume prin proiectul  CULORILE CARE DAU VIAȚĂ de a licita tablourile reșițeanului Vasile Popovici, învingător prin artă. Suma colectată- peste 20.000 $, triplată de Fundația Bill& Melinda Gates- parteneri ai Campaniei- a fost vărsată în contul Campaniei END POLIO NOW contribuind la eradicarea poliomielitei- această maladie invalidantă care poate fi prevenită prin vaccin și care, încă, amenință copiii din anumite părți ale lumii de azi.

De când Rotary și partenerii săi au lansat inițiativa Global Polio ERadication 30 de ani în urmă, incidența poliomielitei a scăzut cu mai mult de 99,9%, de la aproximativ 350.000 de cazuri pe an la doar 22 cazuri în 201 7 . Pentru a susține acest progres și a proteja toți copiii de poliomielită, Rotary s-a angajat să ridice la  50 de milioane de dolari pe an sprijinul eforturilor globale de eradicare a poliomielitei. Fundația Bill & Melinda Gates se va alătura angajamentului Rotary triplând suma. Fără o finanțare completă și un angajament politic, această boală paralizantă ar putea reveni în țările fără poliomielită anterior, punând copiii de peste tot în pericol.

Rotary reunește o rețea globală de lideri voluntari, rețea dedicată abordării celor mai presante provocări umanitare din lume. Rotary leagă 1,2 milioane de membri în peste 35 000 de cluburi Rotary din peste 200 de țări și zone geografice. Munca rotaryenilor  îmbunătățește viața atât la nivel local cât și la nivel internațional.

Invitați special: pictorul Vasilică POPOVICI, dr. Sorina TOBĂ, maestrul Sabin PAUTZA

Eveniment organizat de ROTARY CLUB Reșița cu sprijinul Societății pentru Cultură METARSIS prin librăria Semn de Carte

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...