La nord de soare

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

10 aug.

copS-a intamplat intr-o zi alta zi de miercuri, 8 august , o noua zi de documentar, la librăria Semn de Carte, in incaperea cu miros de carti, incaperea racoroasa a librariei, proiecția  filmului ” La nord de soare”.

Cristina Stoica, Andrei Bălbărău și Adrian Dobre au colaborat cu echipa One World Romania și cu Societatea pentru cultură  Metarsis prin librăria Semn de Carte pentru a aduce o noua poveste documentara despre urmarirea visurilor.

Acest eveniment a aparut  din nevoia de educatie, din dorinta si nevoia de a organiza evenimente culturale în spații alternative, pentru a atrage un nou public pentru filmul documentar. Totodată, acest demers reprezintă și un semnal de alarmă în ceea ce privește lipsa infrastructurii culturale și a spațiilor destinate organizării unor astfel de evenimente.

 Proiecțiile vor să fie urmate de conversații moderate, având subiectul filmului documentar ca punct de plecare.

 „La nord de soare „/ Inge Wegge, Jorn Ranum/ Norway/ 2013 /46 min. Inge Wegge ( 25 ani ) și Jorn Ranum ( 22 ) petrec cele 9 luni de iarna norvegiană într-un golf îndepărtat de pe coasta nordică a Norvegiei, la Oceanul Atlantic. Acolo își construiesc o cabană din materialele pe care le găsesc și consumă alimente expirate, pe care magazinele le-ar fi aruncat. Au cu ei placile de surf care sunt principala motivatie pentru aventura lor. (piholog Cristina STOICA)

03 07 06 04 01

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...