Dansând cu Maria

Postat de în Fără categorie » 0 Comentarii

18 iul.

dcm webProiecţie One World Romania la curte

Asociatia One World Romania prin proiecții documentare la curte vine miercuri 18 iulie 2018, ora 20:00, la Reşiţa în curtea acoperita de viţa de vie a Librăriei Semn de carte. In caz de timp nefavorabil proiectia are loc in librarie.

Maria Fux avea 88 de ani când și-a luat adio de la scenă și s-a retras să predea în studioul ei. Câteva luni mai târziu, italianul Ivan Gergolet a început s-o filmeze. Dansând cu Maria, un documentar la care Gergolet a lucrat pe parcursul a patru ani și nu e un portret al unei bătrâneți glorioase, nici o biografie a unei artiste argentiniene care altfel ar fi rămas prea puțin cunoscută, ci un film despre cum dansul, așa cum îl înțelege și îl transmite Maria, poate aduce lumină și forță în cei mai diferiți oameni. 

Dansând cu Maria / 2015/ Ivan Gregolet/ Italia, Argentina/ Slovenia. Un documentar sensibil despre efectele terapeutice ale dansului.

„Nu îi întreb de unde vin, cu ce se ocupa sau nu se ocupa. Înțeleg cine sunt atunci când îi văd miscandu-se”, spune Maria Fux o dansatoare de 90 ani din Argentina.

UPDATE 23 iulie 2018

Trei tineri reșițeni au organizat miercuri, 18 iulie, la librăria Semn de Carte, o proiecție a filmului documentar Dansând cu Maria. Cristina Stoica, Andrei Bălbărău și Adrian Dobre au colaborat cu echipa One World Romania și cu librăria Semn de Carte pentru a aduce publicului reșițean o poveste plină de candoare despre frumusețea, inspirația și bucuria dansului.

_DSC72624Echipa încropită ad-hoc vrea ca astfel de evenimente să mai aibă loc, iar proiecțiile să fie urmate de conversații moderate, având subiectul filmului documentar ca punct de plecare.

Proiecțiile de filme documentare la curte s-au născut în vara anului 2016, din dorința de a aduce împreună tinerii pasionați de drepturile omului și pe timpul vacanței.

05 09 10 11 12Proiecțiile sunt organizate pentru a mobiliza spiritul civic și solidaritatea în găsirea unor soluții creative la probleme locale.

Dansând cu Maria, 2015, în regia lui Ivan Gergolet o prezintă pe Maria Fux, o dansatoare de 90 de ani din Argentina. La încheierea carierei de dansatoare, în urma căreia a ajuns celebră la nivel internațional, Maria Fux se dedică dezvoltării unei abordări unice a terapiei prin dans, predând și lucrând alături de persoane cu diferite dizabilități.(Adrian DDOBRE)

Înfiinţată în 2009, Asociaţia One World Romania organizează singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...