Dăruim SPERANȚĂ …

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

5 mai

cover 2017Peste 78.000 de noi cazuri de cancer apar anual în România, în creştere cu aproape 4.000 faţă de 2008, iar 50.000 de oameni mor din cauza maladiilor oncologice, anunța preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Cezar Irimia acum 5 ani. Datele, menționate în raportul Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului – GLOBOCAN 2012, poziționau cancerul de plămâni ca fiind cel mai frecvent tip de cancer în România, urmat de cel colorectal, de sân, de prostată şi de col uterin. Tot la nivelul anului 2012, la o populaţie masculină de 10.370.000 se înregistrau 43.100 de cazuri noi de cancer, iar din totalul celor 11.017.000 de femei, 35.600 reprezentau cazuri noi de boli oncologice. Statisticile din 2012  sunt sumbre și nu sunt dovezi certe că s-ar fi îmbunătățit ceva. Din contra. Această boală nimicititoare tot mai prezentă, din păcate, în jurul nostru, lovește năpraznic. Avem aproape de noi oameni aflați în cruntă suferință, cunoștințe, prieteni, rude. Haideți să ne dăm mâinile într-un gest de SOLIDARITATE cu cu cei care, zilnic, luptă pentru secunde de viață. Putem ajuta la reabilitarea secțiilor de HEMATOLOGIE și ONCOLOGIE ale Spitalului Județean de Urgență REȘIȚA. Donând, dăruim SPERANȚĂ, demnitate, mângâiere. Pentru că fiecare VIAȚĂ contează!

Societatea pentru Cultură Metarsis, partener al evenmentului organizat de ROTARY  CLUB, ROTARACT, INTERACT și ROTARY COMMUNITY CORP RESITA, REFILL REȘIȚA,  vă invită, marți, 9 mai 2017, orele 18 :00, Cinema DACIA ,  la un spectacol folcloric de excepție susținut de : Ramona VIȚA, Nicu NOVAC, Carmen POPOVICI DUMBRAVĂ,Camelia CIOCU, Dumitru TELEAGĂ, Maria COMAN, orchestra ”Virtuozii Semenicului” sub conducerea muzicală a prof.  Petrică VIȚA, Ansamblul ”Semenicul” –coregrafia Nistor GHIMBOAȘĂ, Ansamblul ”Bârzava” coordonator Maria AGHESCU, prezentatori : Felicia STOIAN și Dan LIUȚ.

Biletele pot fi procurate începând cu data de 29 aprilie 2017 de la organizatori, de la Magazinele „Refill” din Reșița si Bocșa, de la Librăria „Semn de Carte” din Reșița sau de la caseria Cinematografului Dacia. Prețul unui bilet este de 30 lei. DĂRUIM SPERANȚĂ DE LA AN LA AN CU CÂNTECUL ȘI JOCUL NOSTRU BĂNĂȚEAN.

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!​

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...