Asta e căciula mea!

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

5 mart.

Ochii orasului Nikon_069Pruncuți la Semn de Carte

Vineri, 3 martie 2017, la librăria reșițeană Semn de Carte a fost o explozie de inocență, frumusețe, talent și bucurie. Clasele pregătitoare de la Școala Gimnazială nr. 7, A- „pinguinii”- coordonator prof. Otilia DUICU și C- „steluţele”- coordonator prof. Adria CĂRĂUŞAN, însoțiți și de prof. Rodica MOLDOVAN, coordonator after school, au mărturisit  prin muzică iubirea pentru țara noastră, România. Au interpretat, îmbrăcați în frumosul nostru port popular, având cocarde tricolore în piept, cum au putut mai bine și mai tare, SUNT ROMÂN, ROMÂN VOINIC, cântecul patrioric NOI SUNTEM ROMÂNI și consacratul, deja, la librăria Semn de Carte CU CACIULILE PE FRUNTE. Cu caciulile pe frunte_009 Cu caciulile pe frunte_002 Cu caciulile pe frunte_003 Cu caciulile pe frunte_005 Cu caciulile pe frunte_006Consacrat, spunem, pentru că întâlnirile noastre prin care ne propunem să conferim rădăcini identitare pruncilor noștri dezvoltându-le cea mai complexă particularitate sufletească umană: iubirea de NEAM și PATRIE- care înseamnă respect pentru moșii și strămoșii noștri, cunoașterea și asumarea trecutului istoric, curaj, admirație, devotament, solidaritate, promovarea tradițiilor și obiceiurilor moștenite, cunoașterea și recunoașterea adevăratelor valori- se întâmplă anual la Semn de Carte. Am demarat în urmă cu trei ani împreună cu „pinguinii” de atunci, la inițiativa prof. înv. primar Cristina ARDELEANU, actual Inspector Specialitate Ciclu Primar la Inspectoratul Școlar Caraș-Severin, prezentă și anul acesta în mijlocul nostru, spre bucuria copiilor și a organizatorilor. Așadar, la Semn de Carte s-a cântat cu bucrie nu numai cântec patriotic ci și o serie de cântece pentru copii. Sigur, de real efect au fost chitarele mânuite cu pricepere de Adria CĂRĂUȘAN și Lucian DUCA. Întâlnirea, pe care ne-am propus să o repetăm, s-a încheiat, cum altcumva, cu POVESTEA UNUI CIOBĂNAȘ.

Cu caciulile pe frunte_018 Cu caciulile pe frunte_026 Cu caciulile pe frunte_032 Cu caciulile pe frunte_039 Cu caciulile pe frunte_042 Cu caciulile pe frunte_011 Cu caciulile pe frunte_012 Cu caciulile pe frunte_013 Cu caciulile pe frunte_016 Cu caciulile pe frunte_017O după-amiază superbă de început de primăvară în care părinți și bunici, adulți și copii, am petrecut, ÎMPREUNĂ, o oră extrem de densă, în bucuria cântecului, mândri că suntem români. (Camelia Duca)

Cu caciulile pe frunte_025 Cu caciulile pe frunte_020 Cu caciulile pe frunte_021 Cu caciulile pe frunte_022 Cu caciulile pe frunte_024Eveniment organizat de METARSIS- activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană prin librăria Semn de Carte în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 7 Reşiţa.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...