Aurora Banatului

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

27 oct.

Marilla_1926

Expo fotografie Nicolae Șușară

Îndrăgostit iremediabil de natură- în general,  și de Munţii Aninei- în special, Nicolae Șușară, adevărat promoter al zonei, aduce în fața reșițenilor miercuri, 28 octombrie 2015, de la orele 17:00, fotografii relizate în arealul supranumit Aurora Banatului.

O întalnire, prin intermediul fotografiilor realizate de Nicu Șușară, cu un coț de Rai din Banatul Montan. Fotografii, legende, informații reale despre locuri, natură și oameni într-o discuție nonformala cu cel ce locuiește permanent  la Cantonul de la Lacul Buhui, îi primește și-i îndruma pe turiști în zonă cu deosebită vocație.

 Zona turistică AURORA BANATULUI  este „perla” turismului din Banat, de o frumuseţe neasemuită, încât turistul care a descoperit-o este cuprins de dorinţa  unei permanente „redescoperiri”. Cele două oraşe din zonă, Anina şi Oraviţa, sunt legate prin cea mai spectaculoasă cale ferată de munte din sud-estul Europei, cunoscută sub denumirea de „Semeringul bănăţean” şi, tocmai de aceea, despre istoria lor se poate vorbi numai prin superlativele „cel mai” şi „cea mai”. Oraşul Anina este oraşul al cărui nume, de oriunde l-ai citi, acelaşi nume va fi. Anina a fost „centrul minier” cu cel mai bun cărbune de „piatră neagră” şi cu cea mai adâncă mină din Banat (1240 m) şi a doua din Europa. La Anina-Şteierdorf, în perioada interbelică, a fost staţiunea climaterică Aurora Banatului sau Sommerfrische, cum s-a numit din anul înfiinţării (1893) şi până în 1930; staţiunea era cunoscută în toată Europa pentru cea mai bună „cură de aer” curat şi ozonat. Este şi premisa pentru care cu acelaşi nume vom prezenta această zonă turistică, unde sunt „bijuteriile” turistice ale Banatului Montan.

Invitați speciali: membri ai clubului Nutrisan Reșița și Drumeții din Clubul Prietenii Munților Reșița.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...