Colocviile REFLEX, ed. a XXI-a

Postat de în Fără categorie » 0 Comentarii

16 nov.

“…și ține-te de Banat” (Nicolae Stoica de Hațeg)

 La Reșița se va desfășura, între 17 – 18 noiembrie 2022, cea de-a douăzecișiuna ediție a Colocviilor revistei REFLEX, revistă de artă, cultură și civilizație, proiect inițiat  de regretetul poet Octavian Doclin  și criticul literar Ada D. Cruceanu,  reper definitoriu pentru cultura Banatului și nu numai. Răspunzând principiilor proiectului pus în faptă în  iulie 2000, cu editarea revistei REFLEX deschisă tuturor colaboratorilor și sugestiilor tematice de bună credință și la standarde înalte, program complex al Colocviilor ne-a adus, de-a lungul anilor, invitati de marcă din țară și străinătate într-un regal cultural remarcabil din care n-au lipsit lansări de carte, reviste și proiecte culturale, expoziții, dezbateri tematiceli recitaluri de poezie. Cu siguranță, un eveniment de neratat,  pe inima Orașului cu Poeți, care continuă, sperăm încă mulți pentru că aduce, la zi, paradigmele culturii naționale în spațiul Banatului de Munte. Să nu lăsăm funinginea să se aștearnă pe șine… Reșița, în an jubiliar 150, va avea un miros de proaspăt.

Ne definim și redefinim, iar și iar, iubind și sperând. Cum spune Octavian Paleologu:  ”Cultura este, sau ar trebui să fie, un anumit mod de a iubi lumea și de a spera”. Un eveniment de neratat.  (Camelia Duca)  

Organizatori: Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Perteneri culturali: Primăria Reșița, Muzeul Banatului Montan, Forumul Democratic al Germanilor din Banatul Montan și Asociația Germană pentru Cultură și Educație a Adulților și Societatea pentru Cultură METARSIS- activitrăți de cultură urbană și artă contemporană.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...