Arhivă | septembrie, 2014

Bata Marianov

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

30 sept.

Serenadă pentru surzi 

Miercuri, 1 octombrie 2014, de la orele 18:00, la librăria Semn de Carte din Reşiţa, str. Libertăţii 13, va avea loc lansarea unui nou volum din seria celor 7- “Snopul nelegat”. BATA MARIANOV va oferi publicului reşiţean iubitor de cultură “SERENADĂ PENTRU SURZI – poeme din exil şi desene de pretutindeni”, o carte-obiect, elegantă, în care poemul îmbraţişat de desen, călătoreşte din Timişoara la Frankfurt pe Main pentru a se întorce, întru odihnă binemeritată, în Banatul Montan, la Gărâna-Wolfsberg.

Vă invităm la o întâlnire între prieteni, lipsită de inhibiţii, cu sârbul-român stabilit în Germania de ani buni, sculptor, pictor, scriitor şi poet, exponent de seamă al Banatului multietnic şi multicultural, cel despre care criticul Cornel Ungureanu afirma: “Iubeşte şi urăşte, magnifiază şi huiduieşte, uneori pleonastic”, un Don Quijote al artei: BATA MARIANOV.

Oameni buni

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

29 sept.

Maria Gheorghiu,  Zeno Balint și oameni buni 

Recital de excepție în seara zilei de 25 septembrie 2014 în sala LIRA a Liceului de Arte “Sabin Păutza” din Reșița. Maria Gheorghiu, reșițeanca stabilită de ani buni la București s-a întors acasă pentru lansarea celui de-al optulea album al său  “De 20 de ani OM BUN”. Câştigătoare a trofeului Festivalului Național de Folk “Ombun” ediția 1993, a pășit pe scenă emoționată: ,,Aş vrea să vorbesc cât mai puţin, căci dacă încep să vorbesc mă emoţionez atât de tare încât nu o să pot să mai cânt şi o să fie un plâns general. Aşa că, mai bine mă rezum la a cânta… (mai mult…)

OM BUN sub zodia Mariei

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

22 sept.

MARIA GHEORGHIU și ZENO BALINT

“SUNT MARIA GHEORGHIU ŞI VĂ ROG SĂ-MI ÎNGĂDUIŢI SĂ VĂ OFER O PARTICICĂ DIN LUMINA MEA! Dacă viaţa e făcută din alb şi negru, din lumini şi umbre, atunci eu am să vă spun doar atât: <E LUMINĂ-N SUFLET ŞI CUM MERG SPRE EA / MĂ-NSOŢEŞTE-O UMBRĂ ŞI NU-I UMBRA MEA!>.” 

Joi, 25 septembrie 2014, orele 18:30, sala LIRA a Liceului de Arte SABIN PĂUTZA din Reșița va găzdui lansarea albumului  și concetul de muzica folk “De 20 de ani OM BUN” al Mariei Gheroghiu.

Născută la Reșița, stabilită la București din anul 2000, Maria Gheorghiu este câștigătoarea Premiului I la Festivalul Național de Muzică Folk „Ombun” ediția 1993. Deținătoare a numeroase trofee la concursuri de gen, a concertat alături de artiști consacrați ai scenei romanești: Valeria Seciu, Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Leopoldina Bălănuță, Nicu Alifantis, Vasile Șeicaru, Mircea Vintilă, Ștefan Hrușcă, Victor Socaciu și alții, atât în țară cât și în străinătate. (mai mult…)