Arhivă | octombrie, 2014

Atât de Aproape/ This Close

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

24 oct.

End of Polio

Ziua Mondială a luptei împotriva poliomielitei- 24 octombrie- a fost  marcată  de Rotary Club Reșița într-un cadru select la librăria Semn de Carte printr-un eveniment de excepție: expoziție de icoane și artă naivă aparținând pictorului reșițean Vasile Popovici.

Subiect de reportaj realizat şi difuzat de Televiziunea Româna, unul dintre cele 30 de documentare din campania “Premiile TVR Cultural” dedicată oamenilor cu impact în comunitatea din care fac parte, reşiţeanul Vasile Popovici este un învingător. Imobilizat total într-un scaun cu roţile este semnatar a peste 200 de tablouri şi 50 de icoane, prezent, prin arta sa excepţională în aproximativ 50 de expoziții din care 9 internaţionale (Franţa, Italia, Germania, Spania). (mai mult…)

ADRIAN GEORGESCU

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

6 oct.

Dulcea sărutare

NIHIL SINE DEO. Miercuri, 8 octombrie 2014, orele 18:00, librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, va găzdui lansarea volumului Dulcea sărutare semnat Adrian Georgescu.

Scrisă în perioada 3 martie- 4 decembrie 2013 în trei lăcașuri luminoase și înălțătoare: Sfânta Mănăstire Frăsinei, Sfântul Munte Athos și Sfânta Mănăstire Polovragi. “Cartea, care vi se deschide să o luați în inimi, este închinată strălucirii de nemurire a Părintelui nostru harismatic, Cuviosul Sofronie de la Essex, a cărui iluminare adumbrește și pe scriitorul acestor pagini ce se succed urmând gingașele bătăi de clopot ale iubirii Maicii Domnului întru dragostea lui Iisus Hristos” -Adrian Georgescu.

Invitați speciali: pr. prof. dr. Ioan Petrică și dr. med. Octavian Apahideanu.

Serenada lui BATA

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

6 oct.

Bata Marianov a lansat ieri, 1 octombrie 2014, la librăria Semn de Carte din Reșița,  cel de-al 7-lea volum din integrala “Snopul nelegat” : “Serenadaă pentru surzi- poeme din exil și desene de pretutindeni”. Înconjurat de prieteni iubitori de cultură și polemici, Bata Marianov s-a prezentat singur într-un veritabil one-man show, întrebând, argumentând și recitând din volumul de poeme- singurul de altfel pe care sculptorul l-a scris. Întâmpinat cu căldură, sub bolta viței de vie, Bata Marianov a recunoscut că este “un aventurier într-ale poeziei” iar cartea- o mărturie a îndeletnicirilor sale în acest sens, fiind publicată, de altfel, pe cont propriu. “Cartea am editat-o într-un tiraj de 100 de exemplare. Ele poarta un numar, așa ca în gravuri, putând fi considerată, dacă vreți, ediție bibliofilă…Cartea își găsește locul în Snopul nelegat și, probabil, nu va mai fi alt volum de versuri.”   (mai mult…)

Kirchweih 2014

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

1 oct.

Wolfsberg/ Gărâna 

“Rugăciunea nu înseamnă nimic altceva decât să fii într-o relaţie de prietenie cu Dumnezeu.” (Sfânta Tereza de Avila)

Sâmbăta, 11 octombrie 2014, la Gărâna, în inima Banatului Montan, va alea loc sărbătoarea tradițională de Kirchweih / Hram. Aflată sub tutela Sfintei Tereza de Avila (1515-1582) Biserica romano-catolică din Gărâna (Caraș-Severin) a fost construită în anul 1879 de germanii colonizaţi aici în secolul al XVIII-lea din pădurile Boemiei.

Repatriați în număr mare după 1989, pemii – cum se numesc germanii din Banatul Montan așezaţi în Munţii Semenic-  revin în fiecare an la poale de munte pentru sărbătoarea Bisericii, pentru Kirchweih.

Cum Biserica și familia sunt spații de păstrare și transmitere de valori  tradiţionale vă invităm, prieteni, să participaţi, alături de noi, la: (mai mult…)