A.G. WEINBERGER

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

30 iul.

copSedus de blues.

“Odată ce descoperi că poţi, atunci trebuie să poţi. Şi nu e uşor. Trebuie să mergi drept. Trebuie să ţii o evidenţă a lucrurilor cu care eşti binecuvântat şi trebuie să depui un efort susţinut să nu te laşi sedus de blues.“  Al Jarreau

Regal de blues joi 28 iulie 2016 la Resita. MARELE (și la propriu, și la figurat) A.G. WEINBERGER ne-a cucerit iremediabil. GRINGO DE ROMANIA ne-a purtat, cu farmecul său incontestabil, între blues și jazz, pe străzi americane și europene, aici și dincolo, din secolul trecut până mai ieri, cu Neil Young și George Harisson, cu Slim Harpo și Stevie Nicks, cu Hoagy Carmichael, Little Red Rooste, Willie Dixon și Robert Jhonson, cu Bob Marley și cei 4 Beatles, cu artisti adevărați într-un deliciu acustic combinat cu cu povești cu tâlc.
AG Weinberger_052 AG Weinberger_049 AG Weinberger_048 AG Weinberger_047 AG Weinberger_054Un narator plin de farmec, un muzician desăvârșit binecuvântat. Si toate eforturile celor prezenți, nesusținute de fapt, au fost în zadar. Si cei mai sceptici dintre cei prezenți au fost cuceriți de blues și jazz, simțind intens emoția transmisă. Momentul de ”fală bănăteană”, constituit de invitarea reșițeanului Sabin PAUTZA- prezent la concert- să se alăture pentru un dialog pian- chitară a fost savurat din plin.

AG Weinberger_038 AG Weinberger_041 AG Weinberger_030 AG Weinberger_032 AG Weinberger_034Mr. Blues al României a fost îndelung aplaudat oferind, la bis, o baladă pe care a scris-o în urmă cu 20 de ani și pe care regretata Anca Parghel a ”pus” nu mai puțin de 7 voci.

AG Weinberger_041 AG Weinberger_012 AG Weinberger_035 AG Weinberger_037 AG Weinberger_040Intr-adevăr, cele afirmate de B.B.King și ”Las Vegas Review Journal” s-au adeverit: A.G. WEINBERGER este ”un chitarist foarte bun, dinamic” un artist care face diferența în muzica live din România și care ne-a oferit, aseară, ”muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.”

AG Weinberger_058AG Weinberger_060 IMG_20160727_201633AG Weinberger_022AG Weinberger_056Eveniment organizat de Societatea pentru Cultură Metarsis- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reșița, cu sprijinul RCC, Rotaract, Rotary Reșița și al Fundației BlueSylvania. Parteneri media: Banat TV, Banat FM, Jurnal de Caraş, Vest TV, UZP România, DC News, Ziarul Metropolis- Cotidian Cultural. Servicii profesionale: piperiuarte.eu

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...