Arhivă | martie, 2016

Romulus IOAN

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

25 mart.

IstorieMiercuri, 30 martie 2016, orele 18:00, la librăria reșițeană Semn de Carte va avea loc, în prezenţa autorului, lansarea ISTORIEI UZINELOR DE FIER Hunedoara/ Eisenmartkt/ Vajdahunyad. Cele două volume semnate Romulus Vasile IOAN sunt, în fapt, „A treia epistolă către hunedoreni“, lucrare care încheie „cercul frământărilor” autorului, frământări legate de geneza, evoluția și decăderea industriei sidrurgice în zona Hunedoara, “oraș uzină”, cu destin comun cu al Reșiței. (mai mult…)

ORA PAMANTULUI 2016

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

18 mart.

 

Earth Hour 2016

Metarsis- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană  și Euroland Banat Association vă invită sâmbătă, 19 martie 2016, la librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, unde  fi marcată, ca în fiecare an, Ziua Pământului.

Intr-un gest simbolic, celebrând Earth Hour, Primăria Reşiţa va stinge luminile în centrul oraşului. Noi ne vom  întâlni la un jam session în lumina lumânarilor  la Librăria Semn de carte împreună cu voluntari, iubitori de muzică bună şi de activităţi non-formale. (mai mult…)

Ana Kremm- Pescuitorul de metaphore

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

15 mart.

Orașul cu poeți/ Cetatea cu poetese

copLume multă și bună la librăria reșițeană Semn de Carte în seara zilei de miercuri, 9 martie 2016. Tineri și adulți, multe doamne distinse și domni galanți au fost prezenți la seara Anei Kremm, umplând până la refuz unul dintre spațiile reșițene hărăzite să găzduiască evenimente culturale- atât de necesare într-un oraș devenit, din păcate, tot mai trist și mai gri, supranumit, cândva, “Orașului cu poeți”. Absolventă a Facultății de Litere din Universitatea clujeană “Babeș-Bolyai” secția română-latină, nascută – să fi fost vreun semn?- la 15 septembrie 1953, la Ramna, în fabulosul Banat Montan, Ana Kremm- dascăl de vocație- a predat limba latină și a fost director al unuia dintre liceele-emblemă ale Reșiței- Liceul român-german “Diaconocivi Tietz”, supranumit “Bastilia”. (mai mult…)

ANA KREMM

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

7 mart.

ana kremmPescuitorul de metafore în „Orașul cu poeți”

Miercuri, 9 martie 2016, orele 17:30, la librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, vom “pescui metafore” împreună cu Ana KREMM. Nu întamplător, în prejma Sărbatorii Femeii- creatoare de viață- într-un gest profund de iubire amestecată cu duioşie faţă de femeia- mamă, femeia- soție, femeia- ființă sublimă, din respect pentru femeia- poet, femeia- creator de valori, vă vom dărui vibrație lirică într-un exercițiu de cultură urbană cuprins în seria de evenimente sub genericul  „Orașul cu poeți”.

Ana Kremm și “Pescuitorul de metafore“ se  alătură, astfel, prezentărilor de autor din seria menţionată ce își propune să aducă în atenţia reşiţenilor, și nu numai, într-o atitudine „slow” versus „fast”, respiraţia liniştitoare a versului scris, citit, spus sau auzit. (mai mult…)

Pagina 1 din 212